Valentina Thielová v nouzi: Menšík mi půjčoval peníze! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Valentina Thielová v nouzi: Menšík mi půjčoval peníze!

Valentina Thielová je Vladimíru Menšíkovi dodnes vděčná za pomoc
Valentina Thielová je Vladimíru Menšíkovi dodnes vděčná za pomoc (koláž Ahaonline.cz)

Nestárnoucí herecká legenda Valentina Thielová (80) si díky odvážným politickým názorům v minulosti sáhla na dno. V těžké životní situaci jí pomocnou ruku podal Vladimír Menšík (†58).

V 60. letech byla Valentina Thielová plná revoluční nálady a společně s hereckým kolegy se rozhodla bojkotovat vše související se Sovětským svazem, což ovlivnilo její slibně rozjetou kariéru. Později ovšem zjistila, že v tomto vzdoru zůstala sama, což ji dodnes mrzí. „Říkala jsem si, že jsem blbá, že věřím v nějaké usnesení, kterého se nikdo nedodrží,“ posteskla si herečka v magazínu Sedmička.


Thielová odmítla účast na filmovém festivalu v Moskvě i dabing Anny Kareniny. Soudruzi na její chování pochopitelně reagovali podrážděně a hereckých nabídek pro ni bylo stále méně. Nakonec se ocitla na dně a nebýt Vladimíra Menšíka, trpěla by velkou finanční nouzí.

„Sám za mnou přišel a řekl, že mi půjčí peníze. Odpověděla jsem mu, že netuším, jestli budu mít příležitost mu to někdy vrátit. A on mi na to řekl: A to jsem se na to ptal? Byla jsem překvapená,“ zavzpomínala na legendárního herce Thielová.
Menšík s ní měl soucit, protože si sám také prožil těžké časy. „On dobře věděl, jaké to je, když nejsou peníze. Pamatuji si, že měl období, kdy chodil v napůl rozpadlých botách,“ dodala herečka, která letos oslavila životní jubileum.



Přečtěte si
pohadkamaje
22. 4. 2013 • 10:18

 bylo gesto, blbá milreno.

majojo
22. 4. 2013 • 10:17

 to byl velkej grand. Myšleno vážně a s úctou.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.