Zklamaná Tereza Kostková: Vietnamci hyzdí Česko! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Zklamaná Tereza Kostková: Vietnamci hyzdí Česko!

Jakub Prachař a jeho tým - Jiří Krampol, Leona machálková a Krystýna Nováková-Fuitová
Jakub Prachař a jeho tým - Jiří Krampol, Leona machálková a Krystýna Nováková-Fuitová (TV Prima)

Herečka Tereza Kostková (36) miluje výlety po českých památkách. Pokaždé ji však rozčílí pohled na vietnamské obchody v centru historických měst.

„Mám ráda Prahu a historická města jako Telč nebo Český Krumlov. Bohužel mě mrzí, jak málo my Češi dbáme na tradice. A to v každém ohledu. Na historických náměstích máme jeden vietnamský krámek vedle druhého, u hraničních přechodů prodáváme sádrové trpaslíky,“ pozastavovala se Tereza Kostková nad chováním českého národa.


Není v tom nic osobního, ale Česku by podle ní prospělo, kdyby více ctilo svou vlastní kulturu. „Nemám nic proti Vietnamcům ani trpaslíkům, jen to není zrovna vizitka, kterou bych si pro nás představovala. Chybí mi česká řemeslná výroba, osobitost, podpora českých věcí, aby všechny výrobky nebyly jeden jako druhý s nápisem »Made in China«,“ dodala herečka, která své znalosti v neděli ověří v soutěži Máme rádi Česko.
Nejvíce si věří v oblasti historie, protože maturovala z dějepisu. Naopak ji děsí otázky z okruhu sportu, což není její silná disciplína.



Přečtěte si
winterfreshka
22. 4. 2013 • 12:27

S Tondou vidím vymajstrované,mám pocit,že u nich také nakupuje  

opportunity
21. 4. 2013 • 20:57

jsou obchůdky obsazené Albánci, Italy atd., a prodávají se skvosty jako matrjošky a ruské vojenské čepice.  

fizi
15. 4. 2013 • 10:25

 tak jsi se zdála moudrá a milá bytost.Ale jek je vidět,zdání klame.K tématům pode mnou není co dodat,nevíš nic o důchodcích,kteří po zaplacení nájmu a inkasa,nemají za co nakoupit oděv a boty,tak jsou vděčni za Vietnamce.Nevadí Ti život třeba v Karlových Varech,kde se dnes už Čech bojí něco svojí řečí říct,aby nedostal na hubu,nebo neskončil pod betonem tohoto ruského města.Vietnamci posílají děti do škol,narozdíl od Rómů se snaží žít podle našich zákonů,protože jsou vděčni za pracovní příležitost i za práva a nároky v ČR.Ale to všechno už tu bylo řečeno.Včera jsem se díval na pořad "Máme rádi Česko".Do té doby jsem Tě měl za slušně vychovanou ,dobrosrdečnou i když někdy už až moc obsazovanou herečku.Po Tvém včerejším vystoupení už ani náhodou! O paní Morávkové je známo,že chce být za každou cenu dokonalá,vše přehání,prostě musí být nej,i když na to nemá.Ale to,co jsi předvedla včera Ty,to tedy stálo za to.Soutěž jsi nebrala jako zábavu,s humorem,ale řvaní,vykřikování o nespravedlnosti,odchod a uražená ješitnost...no,hrůza.Asi jsi nechtěla zklamat tatínka,že jsi hloupá,tak jsi ukázala národu,jak jsi nafoukaná,sebestředná a vzteklá.Nikdy bych to do Tebe neřekl.Chudák manžel a ještě větší chudáček Toníček,který je veden k takové rádobydokonalosti.

hillaarkaa
15. 4. 2013 • 08:55

Přesně-úplně jsi mi to vzal(a)z patra  

simeonsimeonovic
15. 4. 2013 • 08:26

 V tom případě mi udivuje, že jí nevadí, že národní řečí v Praze se stává ruština, že je ve městě pomalu více rusky /ukrajinsky.../ hovořících obyvatel, že v obchodech v centru Prahy, kde mají prodávat českou tradici prodávají rusové ruské beranice, matriošky a pod., že jdete zaplatit ke kase v supermarketu a tam na vás mluví lámanou ruštinou prodavačka. V roce 68 i v roce 90 jsme je vyprovodili a oni se nám teď vrátili v 100 násobném počtu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.