Valentina Thielová: Manželka Jiřího Sováka by měla mít svatozář, tři dny ho hledala po hospodách! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Valentina Thielová: Manželka Jiřího Sováka by měla mít svatozář, tři dny ho hledala po hospodách!

Valentina Thielová promluvila o alkoholismu Jiřího Sováka
Valentina Thielová promluvila o alkoholismu Jiřího Sováka (koláž Ahaonline.cz)

Herečka Valentina Thielová (80) přišla se šokujícím svědectvím. Když se na divadelním jevišti setkávala s Jiřím Sovákem (†82), bylo to pro ni hotové peklo. Kvůli jeho slabosti pro alkohol si prožila děsivé okamžiky.

Když Thielová se Sovákem vyjela na zájezdní představení na Moravu, slavného herce zlákaly zdejší vinné sklípky. V sezóně burčáku nedokázal své chutě ovládnout a spořádal dávku, která by kohokoliv jiného odrovnala.

„Prosila jsem ho, aby dál nepil. Protože jsme měli před sebou dvě představení. A on místo toho, aby se pořádně najedl a přestal pít, tak si koupil demižon s sebou,“ zavzpomínala Valentina Thielová v magazínu Sedmička. Když začal burčák v autě kvasit, Sovák raději obrátil celý demižon do sebe, než by o milovaný mok přišel.


„Na place jsme ho museli oblékat a obouvat mu boty, protože nebyl schopný ani pořádně otevřít oči. Pak jsme ho napájeli kávou, aby se aspoň trochu probral,“ pokračovala Thielová, již se Sovákem spojila hra Postel s nebesy. Ta ale málokdy probíhala podle scénáře a opilý Sovák se musel jít dokonce mezi jednotlivými dějstvími vyzvracet.

Spolupráce se Sovákem nebyl jednoduchá a nejvíce trápení s ním kvůli alkoholismu měla jeho žena. „Anička, manželka Jirky Sováka, by měla mít svatozář. Když tři dny obvolávala všechny známý a pak ho šla hledat do všech hospod v Praze,“ šokovala herečka ve svých vzpomínkách.



Přečtěte si
mandat
15. 4. 2013 • 16:45

 Ta chudinka si nedovedla predstavit, ze by se musela sama zivit.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.