Olga Šípková přiznala: Máma mi zemřela na rakovinu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Olga Šípková přiznala: Máma mi zemřela na rakovinu!

Olga Šípková
Olga Šípková (Aha! - Martin Pekárek)

Růžová vlna naděje a optimismu zaplní centrum Prahy už po třinácté! Do boje s rakovinou prsu, Avon pochodu, se kromě dalších ambasadorek projektu zapojí nově také cvičitelka Olga Šípková (43). Ta přiznala, že na zákeřnou rakovinu prsu zemřela její máma. Olga má tedy k rakovině rodové dispozice. Může se přesto nějak bránit?

„Určite se bránit lze. Já chodím od svých 39 let pravidelně na mamograf, abych ten klid měla. Už jen kvůli mé osobní zkušenosti, kdy mi před sedmnácti lety zemřela maminka právě na rakovinu prsu. A bylo to jen tím, že tehdy osvěta prostě nebyla. V té době se o tom prostě nemluvilo,“ popisuje smutnou zkušenost známá cvičitelka.

I proto se Olga s takovou chutí a vehemencí vydá na pochod za zdravá prsa. „Pokud se nemoc odhalí pravidelnou kontrolou a včas, tak je téměř stoprocentní šance, že se to tělo uzdraví,“ uklidňuje ambasadorka Šípková a zve všechny k růžové cestě Prahou. Avon pochod startuje 8. června ve 12 hodin ze Staroměstského náměstí.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.