Zdenu Studenkovou trápí přechod: Ničí ji výpadky paměti a závratě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Zdenu Studenkovou trápí přechod: Ničí ji výpadky paměti a závratě!

Zdena Studenková
Zdena Studenková (ČTK, ara)

Herečka Zdena Studenková (58) je právem považována za krásnou herečku, kterou snad nikdy stáří nedostihne. Ale i tato dáma přiznává, že ji, stejně jako jiné ženy, už dlouho trápí problémy s přechodem.

„Je to stále tabuizované téma. Lidé se tváří, že to nikdo nemá, a přitom toto období přináší ženám strašné stavy. V divadle si o nich povíme, vždyť vidíte na kolegyni, že má závrať, trápí ji nespavost nebo návaly. S mnohými věcmi sama bojuji několik let. Když jsem se pokoušela vyhnout hormonální léčbě, zamávalo to se mnou natolik, že jsem měla na jevišti výpadky paměti. Najednou jsem nevěděla, jestli budu schopná říct větu,“ přiznává Studenková na stránkách Pluska.sk

Herečka už našla způsob, jak podobným problémům předcházet. „Je rozhodně potřeba se léčit, podřídit tomu životosprávu a dobře se vyspat. Neumím si představit, že bych někde popíjela do noci nebo kouřila,“ radí Studenková.

„Ani věk se nezastaví, a proto je důležité, aby se o sebe ženy po padesátce, se kterým si navíc přechod dělá, co chce, o sebe nepřestávaly pečovat,“ uzavírá herečka.  

 



Přečtěte si
mandat
14. 4. 2013 • 07:28

 Tak mam takovy dojem, ze Studenkova ma uz davno po prechodu. Ted to muze byt jen nedostatek dopingu na udrzeni vitality.

vilaamalka
13. 4. 2013 • 11:01

 mám na přechodu pro chodce také.Nikdy nevím z které strany mne srazí auto.

tenerife
13. 4. 2013 • 09:02

 Přesně tak, je to pořád moc pěkná paní, alespoň přiznala, že ji trápí neduhy přechodu,které nás všechny v tomto věku dostihnou a nedělá ze sebe diblíka, přeji pevné zdraví a hodně hezkých rolí.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.