Olga Matušková se musí vystěhovat: Věci po Waldovi skončí v kontejneru | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Olga Matušková se musí vystěhovat: Věci po Waldovi skončí v kontejneru

Olga Matušková musí vyklidit dům, ve kterém s Waldou začínali.
Olga Matušková musí vyklidit dům, ve kterém s Waldou začínali. (Koláž Ahaonline.cz)

Nejen dědictví po Waldemaru Matuškovi (†76) má jeho manželka Olga (65). Po smrti jejího milovaného Waldy jí na účet připutovalo také 35 milionů korun  za prodej dvoupatrové vily po rodičích. Domek se zahradou a bazénem na Babě v Praze 6 ale ještě nestihla celý vystěhovat a novému majiteli teď došla definitivně trpělivost.

Dům koupil od Olgy před dvěma lety a už v něm odmítá schraňovat věci po jejích rodičích. „Olinka už teď z Floridy objednala kontejnery, za dva týdny přiletí do Prahy a naplní je,“ svěřil Aha! výtvarník Kristian Kodet, rodinný přítel Matušků. Waldova manželka tak udělá za vším definitivně tlustou čáru a provždy se rozloučí s domem, kde s Waldemarem začínali.

Tatínek Oliny je po smrti už dávno a maminka, která delší dobu žila s Olinou na Floridě,  umřela ani ne půl roku po Matuškově úmrtí. Olga dům z počátku 70. let pronajímat nechtěla, a tak se jediného majetku, který v Česku měla, zbavila. Během své blížící se návštěvy Prahy bude se synem Waldou bydlet u Kristiana Kodeta nebo v ubytovně na Zeleném pruhu, kde Matuškovi dali doživotní ubytování. Waldemar tento objekt pojal jako svůj český domov a jeho majitel ho teď bezplatně poskytuje i jeho synovi a Olině.



Autor:  mir

Přečtěte si
illis
12. 4. 2013 • 21:33

 tak bych ji rozhodně nedala za starý barák . Za ty peníze by měl kupec nový barák i s vybavením. Do této stavbičky bude muset narvat další velké milionky, aby proběhla nákladná celková rekonstrukce stylem vybourat a kompletně přestavět. Architekt si s tím lépe poradí, aby z této stavby z dob dávno minulých byla pěkná moderní vilka k užitku a radosti nového majitele .

majojo
12. 4. 2013 • 14:05

 mně připadá docela normální, když majitel nemovitosti, za kterou zaplatil dost slušnou sumičku, ji chce taky bez omezení užívat - a nepadne na zadek, že vdova po Matuškovi se domnívá, že ji tam snad nechá bydlet nebo bude uskladňovat bůhvíjaké její krámy.

janapi
12. 4. 2013 • 08:31

A není to náhodou ta vila-kterou stavěl Walda a před emigrací jí rychle nechávali přepsat na rodiče Blechové? Slibovala-že se vyrovná i s prvorozeným synem Waldy-ale tento slib asi také odvál čas!

opportunity
11. 4. 2013 • 23:11

za to chtěla přes 60M. To fakt nas...štve.  

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.