Dejdar se švagrem obviněným z vraždy podnikal. Teď se ho ale zřekl! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Dejdar se švagrem obviněným z vraždy podnikal. Teď se ho ale zřekl!

Martin Dejdar
Martin Dejdar (Aha! - Dan Černovský)

Herec a moderátor Martin Dejdar (48) poprvé promluvil o svém švagrovi Michaelu Švábovi (45), který je obviněný z účasti na únosu a vraždě podnikatele Petra Vlacha (†72). Se svým příbuzným nechce mít Dejdar nic společného.

Zpráva o obvinění bratra jeho ženy ho zastihla v Americe, přesto se k události pro deník Aha! vyjádřil. „Pokud někdo spáchal těžký zločin, ať je po právu potrestán, ať je to, kdo je to!“ řekl rezolutně herec. Se Švábem kdysi spoluvlastnil firmu M.D.M. Production, ta skončila v dluzích po finančním maléru s filmem Panství. Nyní s ním prý již nemá nic společného a o jeho aktivitách nic neví.

„Nestýkal jsem se s ním víc, než bylo nutné. Nezajímalo mě, co dělá, nejsem za nikoho odpovědný. S aktivitami pana Švába jsem neměl, nemám a nechci mít nic společného ani já, ani moje rodina,“ uvedl Dejdar. Zdůraznil, že sám nic zlého nespáchal, poctivě pracuje a víc se ke kauze, v níž hraje jednu z hlavních rolí jeho švagr, vyjadřovat nebude.


Co Šváb spáchal?

Podle obvinění 6. března pět mužů včetně Michaela Švába vylákalo Petra Vlacha do Francie pod záminkou prodeje luxusních vil. Tam mu pachatelé sebrali platební karty a druhý den ho zavraždili. Tělo odvezli do Itálie, kde bylo později objeveno. Kriminalisté se domnívají, že skupina si v Česku vytipovala víc obětí.

Roman Moťovský: Vzpomněl jsem si na bratra

Kriminalisté nevyloučili, že stejným způsobem jako podnikatel Petr Vlach zemřel šéf soutěže Miss ČR Jan Moťovský (†41). Beze stopy zmizel v Nice v roce 2008, loni ho soud prohlásil za mrtvého.Jeho bratr Roman odpověděl na otázky deníku Aha!

Připomněla vám kauza podnikatele Vlacha zmizení bratra?

„Pochopitelně mě hned napadlo, že mohl být Honza jejich obětí. Jeho zmizení mělo stejný průběh. Měl obchodní schůzku ve Francii v Nice a tam také zmizel.“

Jeden z obviněných, Michael Šváb, měl kontakty na showbyznys stejně jako váš bratr, slyšel jste někdy o něm?

„Toho člověka neznám. Nevím, jestli s ním byl bratr v kontaktu.“

Co kdyby se ukázalo, že skupina má na svědomí i vraždu vašeho bratra?

„Neumím si to představit. Nevím, jestli by to bylo dobře nebo špatně, kdybych se dozvěděl, že se stal jejich obětí. I když je to dlouho a bratr byl prohlášen za mrtvého, dokud nevím, co se s ním stalo, můžu stále doufat, že se objeví.“



Přečtěte si
pavucinka
7. 4. 2013 • 17:52

Dejdar nem.že za svého švagra. Je nás více, kdo má příbuzného ne zrovna košér.....

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.