Děsivé tajemství Martina Dejdara: Obvinění z vraždy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Děsivé tajemství Martina Dejdara: Obvinění z vraždy!

Vraždil jeho švagr?
Vraždil jeho švagr? (Tomáš Vrbenský / Blesk)

To je rána! Mezi pěti muži obviněnými z vraždy českého podnikatele Petra Vlacha (†72) v Itálii je i švagr herce a moderátora Martina Dejdara (48), producent Michael Šváb (45)!

Herec včera večer ještě netušil, že bratr jeho ženy je podezřelý ze zločinu, za který může skončit na doživotí za mřížemi. „Martin je ve Spojených státech a nepodařilo se mi s ním spojit. Bohužel, je to jeho švagr, co k tomu zatím víc říci... Budu s ním mluvit pozdě v noci,“ řekl včera deníku Aha! Dejdarův manažer Roman Roun. Jako první o maléru Švába informovalo eXtra.cz.

Tipovali si další oběti

Pětice mužů Vlacha vylákala do Francie pod záminkou prodeje luxusních vil. Podnikatel přiletěl 6. března na schůzku do Nice. Tam na něj čekal Čech, který se představil jako Robert Kelner a tvrdil, že podniká v Dubaji. Nic netušící Vlach s ním odjel do vily na pobřeží, kde už čekali další tři muži v kuklách. „Podnikateli vyhrožovali, že pokud jim neposkytne přístup ke svým účtům, zlikvidují jeho rodinu. Sebrali mu také platební karty a den poté ho zavraždili,“ uvedl šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta.

Podle kriminalistů si muži tipovali v Česku i další bohaté oběti. Za zbavení osobní svobody, vydírání a vraždu hrozí pachatelům doživotí. Mezi obviněnými jsou podle zdroje Aha! i bratři Libor S. (41) a Petr S. (38) ze Zlína, kteří se loni vrátili z více než pětiletého pobytu za mřížemi.

Kdo je Michael Šváb?

Figuroval ve finančním maléru s filmem Panství, na jehož produkci se podílel a se švagrem Martinem Dejdarem spoluvlastnil firmu M.D.M. Production. Ta kvůli Panství skončila s obrovskými dluhy. Šváb taktéž produkoval psychedelický film Eliška má ráda divočinu režiséra Otakára Schmidta, v němž se v několika z hlavních rolí objevila i Veronika Žilková (51) či Bolek Polívka (63).

Již v roce 2001 byl Šváb podle deníku Právo odsouzen nepravomocně na 6,5 roku za mříže za zpronevěru 11 milionů Kč při natáčení seriálu Bídníci (jak rozhodl soud po Švábově odvolání, se redakci včera nepodařilo zjistit). Za peníze měl na jednu z hlavních rolí v seriálu zajistit amerického herce Johna Malkoviche, ale zpronevěřil je.

Šváb skončil ve vazbě již v roce 2005, pokusil se unést majitele prestižní stáje Horse Academy Radimovice Marka Šebesťáka, uvedl tehdy Deník. „Pan Šváb nalákal pana Šebesťáka na obchodní schůzku do Francie. Místo toho skončili oba na jiném místě, a tam ho Šváb vydíral,“ potvrdil policejní zdroj informace Deníku.

VYJÁDŘENÍ MARTINA DEJDARA:

Sám Martin Dejdar se ke všemu postavil čelem a v pátek před polednem vydal své vyjádření. „Pokud někdo spáchal těžký zločin, ať je po právu potrestán, ať je to, kdo je to! Nestýkal jsem se s ním víc, než bylo nutné. Nezajímalo mě, co dělá, nejsem za nikoho odpovědný,“ řekl serveru eXtra.cz Dejdar. Dodal, že aktivitami Švába neměl a nemá nic společného.

 



Přečtěte si
reknirmareno
5. 4. 2013 • 18:52

.............Děsivé tajemství Martina Dejdara: Obvinění z vraždy! Tak jestli za tyto slova Vas nezazaluje,tak se mu budu divit.

tonyno
5. 4. 2013 • 11:46

chudák Dejdar, který si o sobě myslí, že je mistr světa a je rád, že si vydělává trapným seriálem - ubohý konec kariéry

britva
5. 4. 2013 • 10:50

ale vypečenej švagr nejlepší je stejně nadpis článku v to aha niky nezklame

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.