Jiřina Bohdalová: Vážné komplikace po operaci! Už měsíc nechodí... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Jiřina Bohdalová: Vážné komplikace po operaci! Už měsíc nechodí...

Herečka chce stůj co stůj už na jeviště. „Nechci zklamat lidi,“ říká.
Herečka chce stůj co stůj už na jeviště. „Nechci zklamat lidi,“ říká. (TV Prima)

Národem milovaná Jiřina Bohdalová (81) je už třetí týden v domácí rekonvalescenci po operaci menisku. „Při vší dobré vůli už trošku chodím,“ svěřila včera Aha! »Bohdalka«, která se však stále podpírá berlí. Sama přiznává, že operaci tak trošku podcenila. Myslela si totiž, že do Divadla Na Jezerce nastoupí už týden po zákroku. Místo toho denně rehabilituje v nemocnici i doma.

„To jsem podcenila. Zjistila jsem, že to prostě nejde. Ještě týden si teď dávám klid, ale příští úterý už hraju Paní plukovníkovou,“ prozradila herečka. Zatím se učí chodit bez berlí, což je pro jeviště a její dvě hry – Paní Plukovníkovou a Lásky paní Katty – stěžejní. „To určitě. Mám tam vysoké podpatky a to s berlemi skutečně nejde,“ komentuje Bohdalová a věří, že to příští týden zvládne.


Vnuci u mě přespávají

Protože herečku dost trápí, že musela několik představení odřeknout, denně se teď nechává vozit na rehabilitace. „Tam mě učí, jak mám rehabilitovat doma. Mám k tomu různé pomůcky, včetně sedacího míče. Jsem ale velmi pilná. Nechci totiž zklamávat lidi, kteří si na mě koupí lístky, a potom se představení nekoná,“ míní Bohdalová, o kterou se stará dcera Simona Stašová a její dva vnukové Vojta a Marek. „Kluci se v noci střídají a přespávají u mě. Co kdybych náhodou spadla? A já si jejich přítomnost plně vychutnávám,“ říká herečka.


Učí se scénář

Bohdalová letos kvůli operaci kolena nemohla na Velikonoce na milovanou chalupu do Českého ráje. Doma ale nezahálela. Kromě rehabilitování nohy se také pilně učila scénář. „Česká televize slaví 60 let a mě v polovině dubna čekají tři perné natáčecí dny,“ komentuje herečka, která před kamerou po zákroku prý už byla. To když vsedě točila další pokračování svého pořadu Hobby naší doby. „To šlo, protože jsem se nemusela hýbat,“ vysvětluje herečka.



Přečtěte si
joudajoudovy
4. 4. 2013 • 08:24

smuclerovic tym by mel rakosnicka vyvest do Lourdes, tam se jiz 150let deji zazraky, slepi lide vidi, nechodici opousti karky a spatne chodici, berle. nez zacnete psat bludy, dg. konzultujte se zdravotni sestrou!

gray35
3. 4. 2013 • 23:31

Hlavně ať se brzy uzdraví, aby mohla dělat Zemanovi velvyslankyní, třeba v USA

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.