Zakázané rozloučení s Vladimírem Čechem: Bez rakve, bez urny a v úplném tichu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zakázané rozloučení s Vladimírem Čechem: Bez rakve, bez urny a v úplném tichu

Posledního rozloučení se zúčastnili zejména kolegové zesnulého Vladimíra Čecha.
Posledního rozloučení se zúčastnili zejména kolegové zesnulého Vladimíra Čecha. (Aha! - Pavel Machan, koláž Ahaonline.cz)

Ve středu dopoledne proběhlo poslední rozloučení se skvělým hercem a moderátorem Vladimírem Čechem (+61). Přesto, že si to nepřál. Rakev na pódiu chyběla, protože Čech byl už dříve zpopelněn. Ani urna nebyla vystavena. Na pódiu tak smutečního hosté, z nichž většina byli herci, sledovali fotografie a záznamy rozhovorů s jejich bývalým kolegou.

I když Vladimír Čech netoužil po "slávě" v podobě pohřbu a posledního rozloučení, jeho kolegové z divadla se rozhodli vzpomínkovou akci uspořádat. Po otevření Divadla ABC, kde se vše konalo, se k pódiu okamžitě nahrnuli lidé. Pokládali květiny za tichých tónů hudby a atmosféra byla opravdu velmi ponurá.

Dostavili se herečtí kolegové, ale také rodina herce, kterého minulý pátek zabila rakovina. Členové rodiny se posadili do první řady a jen tiše přihlíželi fotografiím a videoprojekci. Sledovali tak například rozhovory Vladimíra Čecha s Marií Retkovou nebo fotografie mapující život a práci věčně usměvavého umělce.

Herec Hanuš Bor, který měl smuteční proslov, mimo jiné uvedl: "Když jsem za ním týden před jeho smrtí byl v Motole, vyprávěli jsme si veselé historky. Měli jsme společnou svatbu, teď je to dvacet let a plánovali jsme, že to společně oslavíme," řekl zjevně emočně vyčerpaný Hanuš, který poslední větou shrnul to, co bylo pro Vladimíra charakteristické: "Uměl se ze života radovat se vším všudy." Tedy sbohem, „milionáři“ :(



Autor:  ph

Přečtěte si
zamlzena
22. 4. 2016 • 13:09

Byl to nejlepší "milionář", stále se díváme denně na Telku. Ve středu je pan Vašut na Nově, ale nemá to už správné charisma.

honzina
27. 3. 2013 • 17:46

Upřímnou soustrast rodině a mějte se v tom hereckém nebíčku krásně!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.