Miroslav Etzler na sále: Kvůli rakovině tlustého střeva! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Miroslav Etzler na sále: Kvůli rakovině tlustého střeva!

Miroslav Etzler
Miroslav Etzler (Reprofoto TV Prima)

To je krutá realita. Miroslavu Etzlerovi (48) zemřel před lety otec na rakovinu tlustého střeva. „Bál jsem se dědičné dispozice,“ přiznal herec. Šel si tedy nechat vyšetřit tlusté střevo. A nebylo to rozhodně nic příjemného.

Etzler přiznal hned dva důvody, kterého ho přivedly na kolonoskopii. Kromě toho, že ztratil už v 15 letech kvůli rakovině tátu, sám je nyní otcem tří dětí. Už kvůli nim chce být zdravý. Ví, co je žít bez otce. „Myslím, že kdyby byla dřív větší informovanost o preventivních vyšetřeních, mohl tady táta s námi ještě být,“ řekl představitel Honzy Maška v seriálu Cesty domů. K nepříliš populárnímu zákroku se postavil čelem. „Nedá se nic dělat. Češi a Slováci mají v úmrtnosti na tento druh rakoviny smutné prvenství,“ konstatoval Etzler.

Úleva

Herec dokonce dovolil, aby byla v ordinaci kamera, chtěl jít totiž svou statečností příkladem. Odměnou mu nakonec byla velká úleva. „Moje střeva jsou zdravá,“ jásal. „Musím přiznat, že jsem měl vzhledem ke genetické dispozici a někdejšímu způsobu života obavy,“ dodal Etzler.

Rozhodl se přestat kouřit a bude prý víc přemýšlet nad tím, co jí. „Jsem navíc tváří sdružení Onkomaják, které prosazuje prevenci rakoviny. Musel jsem kolonoskopii podstoupit na vlastní kůži, abych o ní mohl mluvit s ostatními. Byla to vlastně příjemná zkušenost, i když se na rozdíl od běžných záběrů pánové s kamerami pohybovali kolem té části těla, kterou běžně zakrýváme,“ snažil se zlehčit situaci Etzler.



Autor:  hoh

Přečtěte si
jiriforman
1. 4. 2013 • 16:22

Ále, ty už jsi zase v kurníku? A já už myslel, že tě uvařili na polívku pro bezďáky. No, ti mají teda štěstí. Ještě by jim bylo zle. Tak nekdákej a utíkej za Prduchem ať ti vybere čmelíky.

hillaarkaa
1. 4. 2013 • 10:30

Copak,už seš zase v lihu,homoději???Ani kosti od oběda ti nehodili???To máš smůlu,bl.beč.ku

jiriforman
29. 3. 2013 • 21:25

My víme, že chodíš k veterináři, slepice jedna vopelichaná.

tunka
29. 3. 2013 • 16:13

Tak to jsi pěkný srab!!! Já už byla 3x, nikomu to v narkoze nedělali a my ženy jsme odcházely samy, bez doprovodu a v ohodě! Ale byl tam asi 30 letý muž a ten tam omdlel Ještě že děti rodí pouze ženy, jinak by lidstvo vymřelo

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.