Zdeňka Trošku přešel smích: Pokračování Babovřesek je v ohrožení! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Zdeňka Trošku přešel smích: Pokračování Babovřesek je v ohrožení!

Zdeněk Troška
Zdeněk Troška  (Aha! – Karel Kopáč, Miloš Schmiedberger, TV Prima)

Z komedie Babobřesky je trhák a režisér Zdeněk Troška (59) už chystá pokračování. Jenže na výnosném projektu by se chtěl kdekdo napakovat, což komplikuje plánované natáčení.

Dosud totiž není jasné, kdo bude Babovřesky 2 financovat. První díl dosud vydělal 64 milionů korun a z jeho tržeb se těší kina, distributor i producenti, kteří si rozdělí zisk. Troška je schopný další film natočit za 20 milionů korun a pro investory tak jde o sázku na jistotu. Mezi producenty se ale teď rozpoutala válka.



Babovřesky produkovala Dana Voláková společně s firmou Nogup. Pokračování by ale chtěla vytvořit sama, což přináší větší investice, ale pravděpodobně i vyšší výdělek. „Podílela jsem se producentsky na jedničce, takže se budu logicky podílet i na dvojce. Prozatím to vypadá, že budu jediným producentem,“ řekla Voláková magazínu Sedmička. Troškova producentka vlastní práva na pokračování a je jasné, že se o výhodný post nechce s nikým dělit.



Společnost Nogup ale nechce zůstat mimo hru a snaží se do projektu zapojit. „Zrovna včera jsme měli schůzku. Proběhla v přátelské náladě,“ tvrdí Zdeněk Troška. Ten je známý tím, že do financování svých filmů moc nevidí. Sám se spokojí s jednorázovým honorářem a rozhodující je pro něj reakce publika. Že se kolem něj točí miliony, jej  nijak netrápí.

Děni okolo Babovřesek 2 by si měl ale co nejdříve ujasnit. Natáčení by totiž mělo odstartovat už 21. května.

1459572:gallery:true:true



Přečtěte si
trip
15. 3. 2013 • 16:07

))) na csfd to ma krasnych 31%. vylozeny trhak! ale jsem rad, ze v okoli nemam zadneho pritele, znameho, spolupracovnika, co by na tom byl. i kdyz. tak se tezko dozvim, co ty lidi tahne do toho kina, protoze co troska, to vrchol trapnosti. tedy letajici svec byl koukatelny. abych mu uplne nekrivdil.

marieelle
15. 3. 2013 • 11:59

se na takový film nebudu dívat, nesvedla bych to. Uvítala bych nějakého novodobého Švejka, ale svedl by to někdo?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.