Jitka Smutná z Cest domů: Naštvala se kvůli pohřbu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Jitka Smutná z Cest domů: Naštvala se kvůli pohřbu!

Jitka Smutná je opravdu smutnál. Ze seriálu odejít nechtěla.
Jitka Smutná je opravdu smutnál. Ze seriálu odejít nechtěla. (Koláž Ahaonline.cz, foto TV Prima)

Cesty domů znovu útočí na emoce diváků. Lidé se ještě nevzpamatovali z dojemného odchodu Lídy Bernátové v podání Jitky Smutné (60) – a je tu pohřeb. V Nebušicích, kde se točilo, byla připravena rakev, hvězdy seriálu i komparz.

Jitka Smutná včera nezvedala telefon. Prý je opravdu smutná, že ze seriálu vypadla. Scenáristé nechali její postavu bez milosti zemřít. Herečku to mrzí, chtěla ještě hrát dál. Přišla tak o peníze i o slávu.

Mrazivé okamžiky

Její zmrzlí kolegové nemuseli smutek při natáčení pohřbu nijak zvlášť předstírat. Jitka už s nimi na place nebyla a nikdy nebude a prostředí skutečného hřbitova tísnilo. „Bylo to smutné natáčení,“ přiznala Petra Horváthová, která hraje seriálovou dceru zesnulé. „Atmosféra se na mě trochu přenášela. Režisér Jiří Adamec se nás ale snažil rozptýlit,“ přiznala herečka. Chodila se stejně jako ostatní ohřívat k elektrickým kamnům a pila horký čaj.

Anketa

Bude vám Jitka Smutná v seriálu chybět?
Celkem 4980 hlasujících

Těžké chvíle na place

Natáčení nebylo úplně běžné, protože jednu chvíli bylo před kamerou na 80 komparzistů. Vedle hlavních postav seriálu Aloise Švehlíka, Ladislava Potměšila, Simony Postlerové, Miroslava Etzlera a Terezy Kostkové přišel zesnulé Lídě do kostela zazpívat pěvecký sbor, který vedla. „Svou náročností nebyly scény z těch jednoduchých, ale připravovali jsme je dlouho dopředu. Samozřejmě se vždycky může něco stát. Třeba že zabloudí do záběru auto, které tam nemá co dělat,“ prozradil Adamec.



Přečtěte si
ahmik
14. 3. 2013 • 09:26

Příspěvek je zčásti určen pro DEFAKTO

ahmik
14. 3. 2013 • 09:20

máš v textu 5 hrubek,dávej si pozor nebo vrať škole peníze.Jinak souhlasím,že poslední díly tohoto seriálu jsou přímo odpudivé.Také třeba na seriál ULICE se pro neustálé fidlání nějakého maniaka do mluveného slova NEDÁ DÍVAT.

defakto
14. 3. 2013 • 09:07

že je naštvaná, když ji odstranily ze seriálu a tím ji připravily o pravidelný přísun peněz. Na jejím místě by jsem se zabezpečila do budoucna a necpala by jsem miliony do bezedné díry, kterou je rekonstrukce takového objektu. Ti dvě nakonec z toho i tak udělají nějaké centrum pro lesby a jim podobně zvrácené lidi.

frannes
13. 3. 2013 • 17:09

Typické vyjádření někoho kdo se nejspíše dlouho nedívá,text si pořádně nepřečetl a jen prudí. Nepíši žádné romány,na CD se přes nesouhlas s mnoha epizodami dívám od počátku,od té doby kritizuji policejní postupy v seriálu,jmenovitě postavu Maška a další(narkomani,Ivana)atd.Myslím,že tvůrci se odchýlili od původního záměru a v honbě za sledovaností dělají ze seriálu thriller,teď zase víc než bývá zvykem je nosné téma rakovina hlavní představitelky s vyvrcholením smrtí v důsledku eutanazie. Připadá mi to,že diváci jaksi nevědí,že jsou i jiné TV než Prima,filmové a dokumentární kanálysportovní,přírodvědné a historické,stojí to jen nějaký peníz na placené satelitní vysílání.Na rozdíl od nás,kteří musí vše dabovat,na slovenských TV lze najít filmy a pořady v češtině.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.