Jiřina Bohdalová: Dokud mi slouží paměť, nezmizím ze scény! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Jiřina Bohdalová: Dokud mi slouží paměť, nezmizím ze scény!

Jiřina Bohdalová nás bude stále bavit.
Jiřina Bohdalová nás bude stále bavit. (Aha! – Marek Pátek)

Česká televize odvysílá v sobotu 9. března výsledky další divácké ankety. Po Nejlepším Večerníčku hledá veřejnoprávní televize Nejlepší scénky. V pořadu, kterým budou provázet Aleš Háma (39) a Jakub Wehrenberg (38), se objeví i několik scének Jiřiny Bohdalové (81) s jejím dlouholetým parťákem Vladimírem Dvořákem (†74). Herečka v souvislosti s natáčením pořadu promluvila nejen o něm, ale také o tom, kdy chce skončit s kariérou.

Bohdalová spolupracovala s Dvořákem přes 30 let, hlavně v televizním pořadu Televarieté. Právě z něj se v sobotu večer na ČT1 objeví několik scének. „Po Vladimírovi se mi od jeho smrti hodně stejská. On je nenahraditelný, nikdouž nebude takový jako on,“ řekla před vyhlašováním ankety Nejlepší scénka Bohdalová. „Ale ocením každého vtipného partnera po svém boku. Šípa, toho určitě,“ upřesnila herečka.

Podle Bohdalové se člověk musí se smyslem pro humor narodit. „Z člověka musí něco tryskat, ale nevím co. Kdyby to bylo lehký koupit, tak máme komiků, že bychom s nimi zastavili řeku. Ne, to nejde koupit… S tím se člověk rodí a neví o tom,“ tvrdí legendární Jiřina. Zároveň ale dodává, že nemá ráda vulgární humor, pitvoření a název bavič.

„Bavič, to je jiná kategorie než komik. Bavič chce bavit a komik chce
rozesmát a hrát.“ I ve svém věku »Bohdalka « stále naplno natáčí filmy a hraje v divadle. Končit s kariérou zatím neplánuje. „Až mi jednou třeba vynechá paměť nebo už mě nikdo nebude chtít, to se také může stát, tak teprve pak začnu bilancovat, jestli ten život byl úspěšný, nebo ne. Zatím jsem v takovém letu, že nechci bilancovat a končit,“ plánuje si Jiřina.



Autor:  Luboš Procházka

Přečtěte si
franta15
1. 6. 2013 • 12:57

Bohdalová byla opravdu moc dobrá a lidé, kteří žili v době kdy byla na vrchodu ji opravdu měli většinou rádi. Jenže - pomalu už to začíná neplatit. V poslední době její pořady jsou v porovnání s jinými průměrné, až špatné. A jestli v tom bude pokračovat, tak lidi zapomenou na to, že si kdysi obdivovali. Tak dopadl Krampol, i když ten jí nikdy nesahal ani po kotníky. Teď když se objeví v televizi, tak lidi přepínají. Měla by si moc vybírat být vidět v televizi. A taky doufám, že to nebude jak s jednou její kámoškou, která skoro odešla tam nahoru z jeviště. Potom lidi zapomínají jaká byla kdysi zamlada a víc si pamatují jaká byla na konci. Peníze nejsou všechno p. Bohdalová.

mirek7212
11. 3. 2013 • 10:03

Asi mas pravdu, ze ji hodne lidi nesnasi... ja jsem na ni vylozene alergicky...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.