Alois Švehlík promluvil o boji s rakovinou: Mám strach, že se vrátí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Alois Švehlík promluvil o boji s rakovinou: Mám strach, že se vrátí!

Alois Švehlík si s lékaři už užil své.
Alois Švehlík si s lékaři už užil své. (Aha! – J. Mašek, TV Prima)

Těžká nemoc postihla před lety Aloise Švehlíka (73) a deník Aha! o tom informoval. Teď ale poprvé populární herec promluvil o rakovině štítné žlázy, kterou prodělal před sedmi lety. Stále však nemá vyhráno. Nemoc se totiž může klidně vrátit.

O svém soukromí mluví hvězda seriálu Cesty domů nerada. Obzvlášť, když se jedná o rodinu nebo zdraví. Po letech se ale rozhodl, že se o drsné zážitky podělí. „Vzali mě do kobky v Motole, tři patra pod zemí. Jídlo mě strkali pode dveřmi, všechno, co jsem měl na sobě se pak muselo spálit,“ vzpomíná Švehlík v rozhovoru pro Magazín Mladé fronty Dnes.

Léčba probíhala dva roky ve čtrnáctidenních intervalech. „Léčili mě nikoli chemoterapií, ale radioaktivní látkou. Mohl jsem přijít o hlasivky,“ říká známý dabér, který propůjčil hlas například Jacku Nicholsonovi. O své nemoci zpočátku nikomu neřekl.


„Já to netušil. V den, kdy se táta o rakovině dozvěděl, jsme byli na rodinném obědě a on byl hrozně nepříjemný,“ říká Švehlíkův syn David (40). Nemoc paradoxně pomohla jeho vztahu s otcem, který v té době nebyl úplně ideální. „To víte, že jsme v té době spolu hodně mluvili,“ přiznává mladší z rodiny. Dnes už je Švehlík z nejhoršího venku, ale pořád se trochu bojí. „Říká se, že se to může po pěti šesti letech vrátit. Zatím dobrý,“ uklidňuje se herec.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.