Herec Petr Nárožný: Konec kariéry! Naštval se kvůli penězům | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Herec Petr Nárožný: Konec kariéry! Naštval se kvůli penězům

Herci dochází nejen síly, ale i trpělivost ohledně vysokých daní.
Herci dochází nejen síly, ale i trpělivost ohledně vysokých daní. (Marek Pátek / Aha)

Miláček publika Petr Nárožný (74) chce seknout s herectvím. „Míra opotřebování je značná,“ řekl herec Aha!. „Cítím únavu. Navíc v tomto státě dělá člověk jen na daně,“ dodal Nárožný přesvědčeně.


Pro lidi kolem Petra Nárožného je to šok. „Prodal bych dvakrát tolik představení, v nichž pan Nárožný hraje,“ svěřil se ředitel divadla U Hasičů Tomáš Spurný. „Je o něj obrovský zájem, diváci ho mají moc rádi,“ dodal ještě jediný syn Yvetty Simonové, který se v branži pohybuje přes třicet let.

Petr Nárožný má ale o svém životě úplně jiné představy. „Přece není možné, abych hrál čtyřiadvacetkrát do měsíce. Navíc když mám většinou zásadní role, při nichž jsem na jevišti po celou dobu představení. Dostavila se únava, nedá se nic dělat,“ prohlásil oblíbený herec.


Dalším pádným důvodem pro odchod do ústraní jsou i finance. „Žijeme ve státě, kde člověk dělá jen na daně,“ řekl Nárožný roztrpčeně. Bude prý i proto pro něj lepší odpočívat a užívat života. Chce ještě cestovat, miluje Francii a Itálii a taky si pořídil domek v Třeboni, kde rád jezdí na kole.

Pro divadlo, televizi a film je ale rozhodnutí Nárožného seknout s kariérou moc smutné. Například divadelní hra Vstupte se letos v únoru dočkala už 300. reprízy. To je v dnešní době unikum. „Hraju to rád, s Láďou Mrkvičkou jsme dobří parťáci. U lidí má představení úspěch. Těší mě to, ale stejně to výrazně omezím. Je to náročné po všech stránkách, i časově,“ trvá si Nárožný na svém.


Podobně neústupný byl Nárožný už před deseti lety, kdy sekl s oblíbeným televizním pořadem Zlatíčka, který měl vysokou sledovanost. Po čtyřech letech moderování se prostě rozhodl a skončil. „Bylo toho dost a chci dělat taky něco jiného,“ řekl tenkrát. I proto se dá čekat, že Nárožný své rozhodnutí myslí vážně.




Přečtěte si
pjotri
15. 8. 2016 • 23:49

No, zacinal v roce 1968 u Rangers jako konferencier a v roce 1973 v Semaforu, tedy v 35 letech.. Ze by byl ve 35 letech stary? Karieru dela 43 let.. Mimochodem, byl jsem na nej nekolikrat v Cinoheraku, letos, a EXCELOVAL.. Ostetni, pooodstatne mladsi kolegy - napr. Dulavu - strcil hladce do kapsicky u slipu.. Ma paru ten "stary, unaveny, nemocny dedula". Sam bych ctel v jeho veku tak vypadat.

pjotri
15. 8. 2016 • 23:42

vazeny, Narozny je STAVEBNI inzenyr, vystudoval VUT dopravni stavby a delal s Pavlem Bobkem. Inzenyr ekonomie je Ivan Mladek

hillaarkaa
27. 2. 2013 • 09:02

hillaarkaa
27. 2. 2013 • 09:02

Tak,tak rohozka-niet co riešit

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.