Rathova žena Eva: Peníze, které u nás našli, byly tchána. Je to spořivý lékař! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Rathova žena Eva: Peníze, které u nás našli, byly tchána. Je to spořivý lékař!

Manželka Davida Ratha promluvila.
Manželka Davida Ratha promluvila. (Koláž Ahaonline.cz, foto Aha! - Petr Novotný)

Pod podlahou našeho domu žádné miliony nebyly, tvrdí manželka Davida Ratha, který je už devět měsíců ve vazbě. Nějaké peníze prý v jejich domě byly, ale patřily otci zatčeného politika. Rathová také považuje to, že její muž pobírá poslanecký plat i ve vazbě, za správné.

Redaktorka Blesku, která s manželkou Davida Ratha dělala rozhovor, jí položila otázku, jak je možné, že i když je její manžel ve vazbě, jeho kancelář utratila milion. Novinářka poukázala i na to, že exhejtman stále bere nemalý poslanecký plat, byť svou práci ve skutečnosti nemůže vykonávat. „On nebyl pravomocně odsouzen,“ má jasno žena, se kterou se Rath seznámil během studií medicíny „Notabene myslím si, že je velmi produktivní. Je produktivnější než mnoho jiných poslanců, zpracoval a předložil řadu návrhů zákonů,“ tvrdí Rathová.

Lékařka také říká, že zprávy o tom, že policie našla pod podlahou jejich domu miliony korun, nejsou pravdivé. Podle ní tam nic nebylo. Přiznala ale, že si muži v uniformách nějakou hotovost odvezli. „Konkrétní částku, která byla zabavena, nevím. Byly to veškeré úspory rodinného charakteru. Manželův tatínek pracoval v zahraničí, kde si vydělal jako lékař, a ušetřil peníze na domek v Hostivici. Jeho žena si to přála, bohužel se to neuskutečnilo,“ tvrdí Eva Rathová, která se podle svých slov o tyto peníze nestarala, protože byly tchána.

V den zatčení prý policie Evu a jejího syna Daniela vzbudila brzy ráno. Muži v uniformách jí ukázali povolení k domovní prohlídce, kterou skončili až v pozdních večerních hodinách. Eva si během dne odešla zařídit nejnutnější věci do práce, malý Daniel šel do školy.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.