Krampolovi, Sobotovi a další: Prozradili recept na šťastné manželství! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Krampolovi, Sobotovi a další: Prozradili recept na šťastné manželství!

Krampolovi a další radí, jak na šťastné manželství.
Krampolovi a další radí, jak na šťastné manželství. (Foto Aha! - Jaroslav Benda, Pavel Hofman)

Dvacet let společného manželství oslavili Hanka a Jiří Krampolovi uprostřed týdne v pražské restauraci Bellberry. Své „Ano“ si řekli 19. února 1993 na kladenské radnici a i přes velký věkový rozdíl to Jiřímu napočtvrté konečně vyšlo. Nedělnímu Aha! také prozradili, čemu za svůj dlouholetý vztah vděčí. A spolu s nimi i další slavní a osvědčení ženáči z řad slavných.

Nesnáší lež

Jiří Krampol rezolutně tvrdí, že recept na dlouholetý svazek neexistuje. „Někdo vydrží v manželství sedmdesát let, někdo se rozvede třeba desetkrát. Záleží na vzájemné toleranci, ale všechno má své meze. Já například nesnáším lež a nevěru. Tu neodpouštím.“

Podle Hanky mají oba dva vzory ve svých rodičích. „Já i Jirka jsme měli vždy skvělé rodinné zázemí a stejné jsme to chtěli mít spolu i po naší svatbě. Jirkovi to třikrát nevyšlo, tak nám to snad vydrží teď,“ vysvětluje. Ve všem se prý snaží vyjít manželovi vstříc a je tolerantní.

Jana Boušková (58) a Václav Vydra (57) – letos oslaví 30 let

Na kytky není vždycky čas

Václav Vydra měl o své odpovědi jasno hned. „Z mého dlouholetého pozorování mi vychází, že pro šťastné manželství jsou nejdůležitější následující faktory: trpělivost, tolerance, láska a vzájemná důvěra. V takovém případě nejsou ani tak moc důležité květiny, protože my chlapi na to nemáme čas. Některé ženy si však na ně potrpí, takže tím rozhodně nic nezkazíme,“ dodává.


Adriena (51) a Luděk (69) Sobotovi - 31 let

Manželství vyžaduje péči

Luděk Sobota má jasno: „Předpokladem je, vybrat si takovou ženu, která to s vámi vydrží a vlastně i vy s ní. V mém případě je důležité, aby o mě pečovala, protože sám bych byl kolikrát bezradný. Je to pro mě vlastně i pohodlné,“ směje se.


Dáda Patrasová (56) a Felix Slováček (69) – 30 let

Obdiv manželky je nezbytný

Zkušený ženáč Felix Slováček vidí úspěch dlouholetého partnerství hlavně v toleranci. „Také musíte manželku neustále obdivovat a občas přijít s nějakou kytkou nebo dárkem. Důležité je zároveň, aby ona obdivovala vás. Jinak mě momentálně nic moudřejšího nenapadá,“ říká po delším přemýšlení.


Simona Chytrová (51) a Vít Olmer (70) – 21let

Až třetí pokus se vydařil

Známý režisér si myslí, že mladá manželství nemají, zvlášť v dnešní době, velkou šanci na přežití. „Aby spolu on a ona vydrželi, je zapotřebí určitá životní zkušenost a tolerance. Manželský vztah by se měl časem proměnit v přátelství, kdy se na sebe oba partneři mohou stoprocentně spolehnout. Mně se to podařilo až na třetí pokus,“ zdůrazňuje.



Přečtěte si
dannaa
28. 2. 2013 • 09:10

To raději se zajistím jak říkal pan Burián ve filmu..."není lépe člověku samotnému..."když ho chtěla "uhnat"sousedka.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.