Jan Rosák: Čáslavského nahradil Gottem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Jan Rosák: Čáslavského nahradil Gottem!

Rosák vysvětluje Gottovi, co obnáší funkce odborného poradce.
Rosák vysvětluje Gottovi, co obnáší funkce odborného poradce. (Foto pro Aha! – František Jirásek, ara)

Legendárnímu moderátorovi Janu Rosákovi (65) se povedl »majstryštych«. Jako pomyslnou náhradu za nedávno zesnulého filmového historika Karla Čáslavského (†75), který byl několik let nedílnou součástí jeho Videostopu, si našel zpěváka Karla Gotta (73). Jakou roli Mistr přesně dostal? Magazínu Aha! se to před sobotním vysílání soutěže na TV Barrandov podařilo zjistit. Stejně tak jsme vypátrali, jaký mezi sebou Rosák a Gott mají vztah.

Otevíral mu divadlo

Gott a Rosák se celé roky, co se znají, vzájemně uctívají. A když se potkají, nevědí, zda si mají vykat nebo tykat. „Honza je profesionál a gentleman. Vzpomínám si, když mě před mnoha lety pozval do Mníšku pod Brdy za Prahou, abych tam pokřtil divadélko Káji Maříka, které otevíral. Tehdy tam panovala velmi příjemná atmosféra,“ řekl nám Gott. „Ano, to bylo v roce 2001, přijela tehdy i Jiřina Bohdalová a Helena Vondráčková. Ale Karel tam byl největší hvězdou. Dodnes mu děkuji, že tehdy přijel,“ vzpomíná Rosák.

Ten v Mníšku od poloviny 90. let bydlí a díky němu do města pod brdskými lesy dříve přijížděly samé hvězdy. V posledních letech se ale z mníšeckého veřejného života stáhl. Má rád svůj klid a už není zvědavý na pomluvy a závistivé útoky od některých místních.

„Slyšel jsem vyprávění, že na mníšeckém zámku jsou k vidění dobové hračky a učební pomůcky, tak tam možná někdy s holkama vyrazím a Honzu navštívíme,“ dodal Gott.

Facebook:gallery:false:false:false



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.