Jiří Menzel (75): Překvapení od manželky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Jiří Menzel (75): Překvapení od manželky!

Miloš Forman, Olga a Jiří Menzelovi se zvěčnili na památku.
Miloš Forman, Olga a Jiří Menzelovi se zvěčnili na památku. (Foto pro Aha! – medialogue)

Držitel Oscara za film Ostře sledované vlaky Jiří Menzel oslavil svoje pětasedmdesátiny už v únoru. Manželka Olga se ale rozhodla, že mu bude dárky nadělovat během celého roku. Prvním velkým překvapením byla cesta za velkou louži. A to ještě režisér netušil, že se sejde se samotným Woody Allenem!

„Jiří si nepřál nic slavit. Tak mě napadlo ho odvézt mimo republiku, aby všem případným oslavám tak trochu unikl. V New Yorku jsem rezervovala ubytování na Manhattanu ve vyhlášeném hotelu Carlyle. Každé pondělí tady totiž vystupuje se svou kapelou Woody Allen, kterého má Jiří moc rád. Užili jsme si koncert a poté se Jiří s Woodym sešel soukromě,“ prozradila Olga Menzelová.

„Moje žena mě pořád překvapuje. A nejvíc tím, že vymyslí něco tak nápaditého a chytrého. Určitě to pro ni muselo být složité, protože Woody si velmi své soukromí hlídá,“ pochválil svou ženu Menzel a dodal, že se s Woody Allenem setkal díky Olze již podruhé.

„V roce 2007 mě těsně před vánočními svátky odvezla do Vídně, kde mi koupila lístek do první řady na Allenův koncert. A tehdy to první setkání v zákulisí prostě zařídila přímo na místě.“ Letos se Menzel s Allenem viděli v New Yorku už jako přátelé a český pan režisér si nemusel připadat jako dychtivý fanoušek.

Tím ale výlet pro Jiřího Menzela v USA nekončil. Olga mu splnila ještě další dlouho nezrealizované přání. Setkání s Milošem Formanem. „U Formanů byla skvělá nálada, oba jsme hodně vtipkovali a vzpomínali. Známe se jako mladíci – mně bylo 25 let a Milošovi o něco málo více. Byli jsme taková zlatá mládež a teď jsme se po strašně dlouhé době sešli jako dva penzisti,“ říká s úsměvem Jiří.

Cesta za přáteli do Ameriky ale nebyla jediný dárek, který si letos Jiří Menzel od své ženy užil. Olga má dnes premiérovou výstavu v plzeňských Smetanových sadech v rámci filmového festivalu Finále Plzeň. „Výstava nese název Rozmarná léta Jiřího Menzela a je takovou retrospektivní vzpomínkou na Jiřího práci,“ vysvětluje Menzelová.




Autor:  tuš

Přečtěte si
ninka64
11. 10. 2013 • 01:26

Od té "dámy" jich ještě zažiješ!!!!

defakto
22. 4. 2013 • 21:07

dvě snaživé zlatokopky uhnaly dva prachaté dědky-filmaře, jo české holky ví jak na to !

ivkanatka
22. 4. 2013 • 19:52

 Vážená, nejmenuji se Chytrá a Vás taky nejmenuji Rasputinová ! Opakujete to, co jsem napsala, že bysme se divili, kolik mužů vychovává kukaččí mládě. Paní Menzelová byla propíraná od začátku právě proto, že donesla kukaččí mládě - nevím, proč to zpochybňujete, když to víme všichni a sama paní Menzelová to nepopírá !?! Jestliže si myslíte, že je luxus, že má dítě dva otce, tak pak Vaše morálka je někde mimo normu. Já v ničem problém nevidím, jen se musím usmívat tomu, jak se ten starý pán chová. Dítě nechtěl, manželka mu nasadila parohy, které hrdě nosí a vychovává cizí dítě. O tom, že by dítě bylo odložené, týrané či v děcáku, nebylo tady ani slovo. Takže se netvařte jak bohyně pomsty, holt je paní Menzelová vypočítavá a nevadí jí, že její dcera vyrůstá se dvěmi tatínky a v hlavě má segedín a příklad, jak se jednou chovat k mužům !!!

tenerife
22. 4. 2013 • 18:05

Také mi to tak příjde, že to s dítětem bylo předem domluvené, pan režisér vždy tvrdil, že dítě nechce, máte výborný postřeh.

mandat
22. 4. 2013 • 17:50

 Tak nejvetsi prekvapeni snad bylo, ze si uhnala dite s jinym chlapem.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.