Šéf Senátu: Prolétal 2,5 milionu, aby vyvenčil psa! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Šéf Senátu: Prolétal 2,5 milionu, aby vyvenčil psa!

Maršálek Letadélko přichází k volbám
Maršálek Letadélko přichází k volbám (Profimedia.cz)

Mezi polskými senátory má přezdívku Letadélko. Bogdan Borusiewicz (64), maršálek Senátu, bydlí v Gdaňsku a létá z Varšavy na otočku domů, jen aby vyvenčil psa. Někdy i třikrát denně, a to na náklady daňových poplatníků.

Polský deník Super Express má k dispozici přesný rozpis letů Borusiewicze, který dokládá, že za posledních šest let na trase Varšava–Gdaňsk–Varšava letěl celkem 713krát. Tamní daňové poplatníky to vyšlo na 2,5 milionu korun. Jeho kancelář se nejprve snažila tvrdit, že všechny politikovy lety souvisely s plněním povinností vyplývajících z jeho mandátu, novináři ji ale usvědčili ze lži.

„V řadě případů maršálek absolvoval let na této 400kilometrové trase i třikrát denně. Ráno přiletěl z Gdaňska, po krátkém zasedání Senátu se vrátil na sever, kde vyvenčil psa, a pak vyrazil zpět do metropole,“ uvedl Super Express. Případ vyvolal na konci března velký skandál a nyní se v Polsku obuli i do šéfa Borusiewiczovy strany Občanská platforma. Ten prý zase létá v pracovní době z Varšavy k moři, kde se oddává joggingu na pláži.


Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.