Velikonoční menu: Velikonoční beránek s pudingem
Uklízíte jako o život, chystáte pomlázku a barvy na vajíčka a ještě k tomu přemýšlíte, co na Velikonoce ukuchtit dobrého? Aha! vám přináší trochu inspirace pro slavnostní tabuli.
Velikonoční beránek s pudingem
Potřebujete
Na těsto
3 vejce • 150 g moučkového cukru • 1 balíček vanilkového cukru • 5 lžic rostlinného oleje • 5 lžic horké vody • 150 g polohrubé mouky • 1 zarovnaná lžička kypřicího prášku do pečiva • 1 balíček pudingu s vanilkovou příchutí • 1 vrchovatá lžička strouhané citrónové kůry • 10 kapek citrónového aroma • špetka soli
Na ozdobu
rozinky na očička • 1 balíček vanilkového cukru
Postup
Utřete žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem, přidejte olej a horkou vodu. Elektrickým šlehačem vyšlehejte do pěny. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, pudingem a citrónovou kůrou. Přidejte do žloutkové pěny.
Do bílků dejte citrónové aroma a sůl a ušlehejte tuhý sníh, který vmíchejte do těsta. Těsto nalijte do tukem vymazané a moukou vysypané spodní části formy. Přiklopte vrchní částí. Pečte asi 40 minut v předehřáté troubě na 180°C. Po upečení nechte vychladnout ve formě. Poté vyklopte, rozinky přitlačte jako očička a hotového beránka pocukrujte.
Recept na velikonočního beránka naleznete také zde>>>