Velikonoční menu: Vajíčková tlačenka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Velikonoční menu: Vajíčková tlačenka

Vajíčková tlačenka
Vajíčková tlačenka (Profimedia.cz)

Pokud si chcete náležitě vychutnat atmosféru velikonočních svátků, nemůžete zapomenout na vhodné pokrmy. Na vašem svátečním stole by rozhodně neměl chybět tradiční mazanec, velikonoční nádivka, nebo chutný slaný koláč. A jestli jste s vaší fantazií, či kuchařským uměním v koncích, poradíme vám.

Vajíčková tlačenka

Potřebujete

◗ 1 sterilovanou zeleninu (zhruba 330 g) ◗ 3 polévkové lžíce želatiny v prášku ◗ 75 ml nálevu po odkapání zeleniny ◗ 4 vejce natvrdo ◗ 1 menší cibuli ◗ 250 ml tatarské omáčky ◗ 1 kávovou lžičku soli ◗ ½ kávové lžičky pepře ◗ polévkovou lžíci octa

Postup

Na sítku necháme odkapat zeleninu. Želatinu necháme nabobtnat (podle návodu na obalu) v 75 ml nálevu ze zeleniny. Na malé kousky nakrájíme zeleninu společně s vejci a cibulí, smícháme s tatarskou omáčkou, osolíme a opepříme. Do směsi přidáme nabobtnalou želatinu a dochutíme polévkovou lžící octa. Do formy vyložené potravinářskou fólií nalijeme připravenou směs a v chladničce ji necháme minimálně 3 hodiny ztuhnout. Hotovou tlačenku potom vyklopíme a po stáhnutí fólie nakrájíme.

Autor:  ben

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.