Velikonoční menu: Sekaná plněná vejci
Pokud si chcete náležitě vychutnat atmosféru velikonočních svátků, nemůžete zapomenout na vhodné pokrmy. Na vašem svátečním stole by rozhodně neměl chybět tradiční mazanec, velikonoční nádivka, nebo chutný slaný koláč. A jestli jste s vaší fantazií, či kuchařským uměním v koncích, poradíme vám.
Sekaná plněná vejci
Potřebujete
◗ 500 g směsi vepřového a hovězího masa ◗ 4 vejce ◗ 2 cibule ◗ 3 stroužky česneku ◗ strouhanku ◗ majoránku ◗ 1 bobkový list ◗ olej ◗ sůl a pepř
Příprava
Natvrdo uvaříme 3 vejce a oloupeme. Zbylé vejce, majoránku a prolisovaný česnek přidáme do mleté masové směsi. Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli a také ji vmícháme do směsi. Osolíme a zahustíme strouhankou. Ze směsi vytvarujeme váleček, ve kterém uděláme podélně kapsu.
Do kapsy vložíme za sebou oloupaná vejce tak, aby byla zhruba uprostřed. Váleček opět uzavřeme a uhladíme. Připravenou sekanou dáme na pekáč, zapíchneme do ní bobkový list a mírně ji podlijeme. Také po dobu pečení sekanou podle potřeby podléváme a poléváme výpekem.Po upečení bobkový list odstraníme. Sekanou můžeme také před pečením potřít bílkem. Jako přílohu zvolíme brambory, bramborovou kaši nebo chléb se sladkokyselými okurkami.