Rychlovky za pár korun: Brynzové knedlíčky podle Kateřiny Garojové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Rychlovky za pár korun: Brynzové knedlíčky podle Kateřiny Garojové

Fotografie
Fotografie (internal)

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.

Postup

120 g brynzy ✦ 150 g celozrnné mouky ✦ houbové koření ✦ sůl ✦ mletý pepř
✦ 200 g vařených brambor ✦ olivový olej ✦ 2 cibule ✦ 1 lžičku kmínu ✦ citronovou šťávu

Potřebujete

Z mouky, soli, houbového koření a vody uhněteme těsto. Uvařené a oloupané brambory rozmačkáme s brynzou a opepříme. Obě těsta smícháme, propracujeme a vyválíme (ne příliš natenko) a okrajem širší sklenice z něj vykrájíme placky.

Do jejich středu dáme asi lžičku cibulové náplně – cibule nakrájíme na tenké nudličky a spolu s kmínem a solí osmahneme na oleji dosklovata. Na závěr přikápneme citronovou šťávu. Knedlíčky zabalíme a vaříme ve vodě 8 – 10 minut. Podáváme s kysaným zelím.


 

 

Autor:  dos

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.