PROSTŘENO: Kuřecí řízky v jogurtu podle Ladislava Junga
Řidič autobusu z Vyššího Brodu připravil křehké a šťavnaté řízky, které velmi chutnaly. Ačkoliv měl jako hostitel mezery, zaujal svým kuchařským uměním.
Kuřecí řízky v jogurtu, šťouchané brambory, zeleninový salát
Potřebujete
8 prsních kuřecích řízků • strouhanka na obalení • olej na smažení
Na marinádu:
1 velký hustý bílý jogurt • 2 celá vejce • 8 stroužků česneku • grilovací koření, • bazalka • oregano • sůl a pepř • maďarská pálivá papriková pasta
Na brambory:
1 kg brambor • cibule • máslo dle potřeby • sůl
Postup:
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme a namáčíme do jogurtové marinády. Tu připravíme smícháním jogurtu, vajec, česneku, trošky soli a pepře, grilovacího koření, bazalky, oregana a trochu maďarské pálivé pasty. Pak maso přendáme do uzavíratelné nádoby a uložíme v lednici nejlépe do druhého dne. Před podáváním řízky vyndáme z marinády, obalíme ve strouhance a opatrně usmažíme.
Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, nakrájenou cibulku osmažíme na omastku. S kusem másla rozšťoucháme a dochutíme, můžeme dozdobit petrželkou nebo pažitkou. K jídlu podáváme zeleninový salát z míchané zeleniny s oblíbenou zálivkou.