VIP Prostřeno: Pavel Cejnar a jeho písmenková polévka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

VIP Prostřeno: Pavel Cejnar a jeho písmenková polévka

Petr Cajnar si dokonce pořídil pravou kuchařskou čepici!
Petr Cajnar si dokonce pořídil pravou kuchařskou čepici! (FTV Prima)

Pavel Cejnar musel improvizovat a připravil menu ve stylu »co dům dal«. Připravil si kuchařskou čepici a vrhnul se do práce! Nakonec překvapil vyváženými chody, naaranžoval sýry a klobásky, nabídl hostům stylovou polévku a uvařil dva druhy masa. Na závěr přišel populární dezert tiramisu, opět v české úpravě.

Rozcvička

Pouze nakrájené sýry, klobásky, olivy krásně naservírovány, k tomu chléb, okurčička, rajčátko.

 

Rozcvička

Stylová polévka (Písmenková polévka)

Potřebujete

přední hovězí maso na polévku • cibule • kořenová zelenina: mrkev, celer, petržel • bylinky • těstoviny – písmenka • pepř a sůl

 

Stylová polévka (Písmenková polévka)

Postup:

Do vody dáme uvařit maso a celou cibuli, vaříme pozvolna. Pak přidáme celer, mrkev a petržel – uvaříme s masem a nakrájíme najemno nebo nastrouháme. Dochutíme, přidáme polévkové bylinky, nakonec přidáme uvařená písmenka, která jsme si uvařili zvlášť, aby zůstala polévka čirá.

Co dům dal (Bochánky z vepřové panenky)

Potřebujete

Na masové bochánky:

maso (vepřová panenka, kuřecí prsa) • 3 vejce • pórek • cibule • jarní cibulka • sójová omáčka • solamyl • sůl, pepř

Na kaši:

brambory • máslo • mléko • sůl • libeček

 

Co dům dal (Bochánky z vepřové panenky)

Postup:

Maso nakrájíme na nudličky, přidáme tři vejce, nakrájený pórek a jarní cibulku, sůl, pepř, sójovou omáčku a solamyl. Dobře promícháme a necháme chvilku rozležet. Hmota musí mít takovou hustotu, aby se z ní udělaly pohodlně placičky, které pak po obou stranách usmažíme na oleji.
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Přidáme libeček. Pak rozšleháme s máslem a teplým mlékem na hladkou kaši. 

Tátův mls (Tiramisu podle Pavlova tatínka)

Potřebujete

3 žloutky •  cukr • 1 mascarpone •  likér (ideálně vaječný koňak) • 2 bílky na sníh • cukrářské piškoty • káva

Tátův mls (Tiramisu podle Pavlova tatínka)

Postup:

Utřeme žloutky s cukrem, poté smícháme se sýrem mascarpone a přilijeme oblíbený likér. Ušleháme sníh ze dvou bílků a lehce vmícháme do krému z mascarpone. Plníme do sklenky a přidáme cukrářské piškoty namočené ve studené silné kávě.

Facebook recepty:gallery:false:false:false



mememumu
4. 3. 2013 • 13:24

Ta jídla z článku jsou teda zoufalá šeď a nuda, tohle bych na kameru dobrovolně nepředváděl. A už vůbec bych to nenazýval "uměním vařit". Co to je za pitomý nápad kouskovat masa typu vepřové panenky nebo kuřecích prsou a pak z toho se škrobem a sojovkou uplácávat nějaké placičky? Proč takhle kurvit fajnové jemné maso?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.