Rybí kuchařka: Losos na smetanových bramborách podle Otto Pláška | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Rybí kuchařka: Losos na smetanových bramborách podle Otto Pláška

Fotografie
Fotografie (internal)

Co takhle zkusit ukuchtit rybu? Je lehké jídlo, vhodné na oběd i večeři. Rybí maso nemusíte vařit několik hodin a příprava je jednoduchá. Nechte se inspirovat recepty našich čtenářů a zkuste ryby z našich i vzdálenějších vod.

Losos na smetanových bramborách podle Otto Pláška

Potřebujete

6 filetů lososa s kůží • 1 svazek čerstvého kopru • 6 plátků másla • 6 velkých brambor • 2 kelímky smetany na šlehání • 6 snítek rozmarýnu • sůl

Postup

Oškrábané brambory nastrouháme na velmi tenké plátky. Dáme si je do větší mísy a přidáme k nim sůl a najemno nasekaný čerstvý rozmarýn. Společně promícháme a následně zalijeme smetanou. Rukou vše poctivě promícháme, aby plátky brambor nezůstaly slepené, a smetana se mezi ně nedostala.

Dno pekáče vyložíme pečicím papírem a na něj klademe po hrstech promíchané bramborové plátky. Vše poté zalijeme zbytkem smetany, vložíme přikryté do rozehřáté trouby a pečeme na střední stupeň doměkka.

Pak odstraníme poklici a necháme brambory lehce zezlátnout. Lososa vložíme po porcích na plech vyložený pečicím papírem. Každou porci dobře osolíme a na každou porci položíme plátek másla obalený v čerstvě nasekaném kopru. Vložíme do trouby a pečeme na nejvyšší stupeň cca 10 – 15 minut. Před podáváním odstraníme kůži a podáváme se smetanovými bramborami.


blamal
4. 3. 2013 • 21:14

Pláškem, Poláčkovou, Kroupovou a dalšími "gourmety" někam!!! Furt ti samí žabaři, jejich recepty se nedají pozřít ani podle popisu, natož když se podívá člověk na obrázky, jako například tuhle na ty zabijačkové "pochoutky" těchhle bratrů a sester patlala Babici. Jestli Vás to, pane či paní redaktorko nebaví - a asi ne, protože gastronomii evidentně nehovíte - tak tuhle rubriku prosím předejte někomu, kdo bude mít aspoň elementární cit pro výběr přijatelných, chutných receptů od lidí, kteří tomu rozumí. Tohle je už fakt peklo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.