Rady Petra Havlíčka: Tip na správné sacharidy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Rady Petra Havlíčka: Tip na správné sacharidy

müsli Petra Havlíčka
müsli Petra Havlíčka (P. G. Management)

Spousta lidí právě v obavě před ztloustnutím nejí přílohy, ať rýži, brambory, těstoviny. A pak se nacpou sladkostmi. Člověk by si měl vybírat takový typ sacharidů, kterým se říká komplexní nebo sacharidy s nízkým glykemickým indexem.

A měl by ještě správně zvážit porci, aby sacharidů v  jídle nebylo moc ani málo. Jde také o to vybírat si potraviny, které nejsou zásadně dotčeny technologickým zpracováním. To znamená opouštět módní pseudoracionální výrobky typu cornflakes, různé čokoládové, cereální kuličky, protože to jsou potraviny s vysokým glykemickým indexem. Sacharidy, které se v našem těle chovají správně, jsou ty, které mají vyšší obsah vlákniny a zpracovatel na ně příliš nesahá.

Tip Petra Havlíčka:

Takže, když cereálie, tak například vločky. A nedělat z nich módní extrudované výrobky, které jsou sice chutnější, ale našemu tělu nějak zásadně neprospívají. To je paradox některých pufovaných chlebíčků, které se prodávají jako racionální strava. Ony některé z nich vůbec racionální a zdravou stravou nejsou. Hodí se ve chvíli, kdy jste na túře nebo jedete na kole, sportujete. Tehdy mohou sloužit jako občerstvení. Ale rozhodně by to nemělo být něco, čím se cpeme celý den.

Další tipy na sacharidovou dietu najdete ZDE >>>



Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.