Místo, kde se údajně trpí hlady a záhadně zemřel klient: Domov na kopci obsadili policisté! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Místo, kde se údajně trpí hlady a záhadně zemřel klient: Domov na kopci obsadili policisté!

V domově včera zasahovala policie.
V domově včera zasahovala policie. (Aha! - Helena Lacinová)

Domov na kopci v Červeném Újezdu na Teplicku, kde údajně mají staří a nemocní obyvatelé hlad, stará se o ně nedostatečný počet pečovatelek, policie v něm vyšetřuje smrt klienta (†66) a byla mu uložena pokuta 250 000 Kč, vzali včera po sérii článků v Aha! kriminalisté útokem.

Bez ohlášení do něj najelo několik policejních aut. „Akci mohu potvrdit. Policisté tam prověřují oznámené skutečnosti. S ohledem na probíhající vyšetřování nemohu sdělit podrobnosti,“ uvedl včera policejní mluvčí Daniel Vítek. Jeden ze svědků, který o případu informoval deník Aha!, už na policii vypovídal.

Bývalý šéf domova: Kšeft za milion měsíčně

Deník Aha! kontaktoval i bývalý šéf domova Karel Müller, aby popsal, jak vedení domova ždíme ze státu až dvanáct tisíc korun za jednoho ubytovaného klienta. Má tam žít 90 lidí, mohli by si tak přijít až na milion měsíčně... „Doneslo se mi, že ubytovaná osoba si zaeviduje ženu, která tam pracuje, jako osobní asistentku. Ta si pak od něj vezme příspěvek na péči. Jednu ženu má napsánu i deset klientů. To přeci není možné zvládnout,“ poukázal Müller. „Lidi mě stále spojují s domovem a to nechci. Zařízení jsme otvírali loni na jaře a už v srpnu jsem tam nebyl,“ hájí se s tím, že mu vedení dluží dvě a půl výplaty, asi třicet tři tisíc korun. „Myslel jsem si, že se dá něco ovlivnít k lepšímu, ale potřebovali jen figurku s titulem,“ dodal exšéf domova a bývalý ředitel chomutovské nemocnice.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.