Podvodník ze Zlína: Nabízel práci v zahraničí a zájemce připravil o 13 milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Podvodník ze Zlína: Nabízel práci v zahraničí a zájemce připravil o 13 milionů!

Před soudní síní byl obžalovaný evidentně v dobré náladě.
Před soudní síní byl obžalovaný evidentně v dobré náladě. (pro Aha! – Jan Čada)

Přes internet nabízel práci v zahraničí, vybral poplatky za zprostředkování a tím to skončilo. Tomáš Kadlec (33) ze Zlína tahle podvedl 4165 lidí a vylákal z nich více než 12,8 milionu korun! Soud mu za to včera napařil sedm let natvrdo!

Tomáši K. naletěli ve většině případů studenti, kteří si mysleli, že jim zajistí dobře placenou brigádu. „Masivně tak zneužil jejich důvěry,“ prohlásil státní zástupce Leo Foltýn. Na devíti internetových stránkách záměrně uváděl nepravdivé údaje. Na jejich základě pak zájemci o práci od konce roku 2006 do ledna 2009 zaplatili několikatisícový poplatek za zajištění práce v zahraničí.

Místo toho ale mladí a nezkušení lidé dostali jen brožuru a CD s adresami a informacemi a zůstali doma. Tomáš K. u soudu tvrdil, že jeho firmy nabízely pouze cestovatelské a překladatelské služby, nikoliv zprostředkování práce v zahraničí. Tomu ale soudkyně neuvěřila. „Bylo jeho záměrem vyinkasovat peníze a nabízené zaměstnání nezprostředkovat,“ uvedla předsedkyně senátu Iveta Šperlichová.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.