Novorozená holčička byla zavražděna: Policie podezřívá matku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Novorozená holčička byla zavražděna: Policie podezřívá matku!

Mrtvá holčička byla pohozená na břehu v tašce z Penny Marketu.
Mrtvá holčička byla pohozená na břehu v tašce z Penny Marketu. (Jiří Čada)

Mrtvá novorozená holčička, nalezená u rybníka Drátovec na Havlíčkobrodsku 12. dubna, byla zavražděna! Pitva ukázala, že se miminko narodilo zdravé. Z vraždy je podezřelá jeho matka, po které policie pátrá.

Tělíčko zabalené do dvou igelitek vyčenichal na břehu rybníka Drátovec u Perknova pes. V igelitové tašce byla i placenta, přesné stáří miminka se ale určit nepovedlo. V igelitce mohlo ležet i týden. Pitva nyní ukázala hrůznou pravdu. Děvčátko někdo zavraždil! Policisté pátrají po ženě, která byla těhotná, nyní ale dítě nemá.

„Případ vyšetřujeme, jako zločin vraždy novorozeného dítěte matkou. Holčička byla zcela donošená, bílé pleti. Igelitové tašky, do kterých byla uložena, tam musel někdo dát v pátek 12. dubna okolo poledne,“ popsal šéf jihlavských kriminalistů Pavel Kubiš.

Policisté pátrají i po důležité svědkyni, která se u rybníka procházela osudný den. Mělo by jí být 35 až 40 let a informace může podat i anonymně. Před časem bylo v Karlovarském kraji nalezeno také tělíčko novorozeněte ve stejné igelitce a jeho sourozence nalezli na druhé straně německých hranic. Police zjišťuje, zda spolu tyto bezcitné vraždy nesouvisí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.