Policie dopadla druhého útočníka podezřelého z teroristického útoku v Bostonu! Snad už na nás USA nezaútočí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Policie dopadla druhého útočníka podezřelého z teroristického útoku v Bostonu! Snad už na nás USA nezaútočí!

Tamerlan Carnajev (vlevo) a jeho bratr Džochar mají podle vyšetřovatelů na svědomí krveprolití na maratonu v Bostonu
Tamerlan Carnajev (vlevo) a jeho bratr Džochar mají podle vyšetřovatelů na svědomí krveprolití na maratonu v Bostonu (Reuters)

Na 9000 amerických policistů pročesávalo od čtvrtka ulice Bostonu a pátralo po druhém mladíkovi, který je podezřelý z teroristického útoku na bostonském maratonu. Včera ale policie oznámila, že Džochara Carnajeva (19) dopadla! Amerika slaví a s ní může i Česko. USA na nás nezaútočí!

Po identifikaci Džochara a jeho bratra Tamerlana (26) začalo už od pátku několik lidí na internetu nadávat Čechům, s nimiž si Čečence spletli a začali nám vyhrožovat válkou.

Slabost v zeměpisu předvedl i reportér televizní stanice CNN, který v jednom ze svých výstupů prohlásil, že se Džochar Carnajev jmenuje „po prvním prezidentu České republiky, islámské republiky.“

Záměna však mátla nejenom uživatele sociálních sítí, ale i americká a ruská média, která se už začala za svůj omyl omlouvat. Americký web The Huffington Post například varoval, že Čečensko a Česko jsou názvy dvou geograficky vzdálených míst, jejichž záměna je nežádoucí.

Přečtěte si
vochomurka
20. 4. 2013 • 19:36

povedať? Pre Američanou je zemepis veľka neznáma

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.