Josef Král (54) se stal obětí podvodníka: Svou nevinu prokázal, stejně mu sebrali dům! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Josef Král (54) se stal obětí podvodníka: Svou nevinu prokázal, stejně mu sebrali dům!

Král před vraty domu, kde do úterka s rodinou bydlel.
Král před vraty domu, kde do úterka s rodinou bydlel. (Pro Aha! - Vlaďka Hradská)

Nejčernější den v životě prožil v úterý Josef Král (54). Na vratech rodného domu jeho otce, v němž léta žil, našel řetěz. Na dveřích pak oznámení exekutorského úřadu o zabavení majetku. Dluhová spirála, do níž ho uvrhl podvod, a se kterou roky bojoval, ho definitivně srazila na kolena.

„Ani mě nepustili dovnitř. Prostě jen přijeli a vytlačili ze dvora. Nemohl jsem si vzít ani léky, náhradní oblečení, osobní věci nebo jídlo. Všechno zůstalo tam. Zůstal jsem ve špinavých hadrech a přespal na židli v pronajaté dílně,“ zoufal si včera drobný živnostník.

I jeho manželka zůstala bez léků, které bere na uklidnění od té doby, co na jejich dveře klepou exekutoři. O dům nad hlavou přišel, když se stal obětí podvodníka. Jeho podpis se záhadně ocitl na směnce na 810 tisíc korun. Léta se snažil dokázat, že si nikdy takové peníze nepůjčil. U soudu uspěl až po sedmi letech. V tu chvíli ale už proběhla exekuce na Králův dům i jeho prodej. Má tak už rok nové majitele. Přestože Král byl podveden, od včerejška už do domu nesmí, a prodej nelze zvrátit.

Poslední léta života se tak Josefu Královi změnily v kolotoč soudních sporů, nových exekucí a odvolání. „Stále jen platím a platím. Platím úvěr na dům, který mi nepatří. Přitom jsem nikomu nic neudělal. Opravuji lidem kola. Nevím, co bude dál,“ zoufá si otec rodiny.


Komentář exekutorské komory

*„Soudní exekutor nezkoumá, co se odehrálo před tím, než soud nařídil exekuci. Pouze vykonává rozhodnutí soudu, které je pro věřitele i dlužníka závazné.“

*„Než soudy rozhodly o tom, že se pan Král skutečně stal obětí podvodníka, exekuční řízení již bylo ukončeno. Dům má tedy nového vlastníka, a proto již nadále nebylo možné, aby ho pan Král obýval.“

*„Pana Krále lze odkázat na odbor odškodňování Ministerstva spravedlnosti. Případný nárok by zřejmě přicházel v úvahu vůči soudu, který nařídil exekuci. Nikoliv vůči soudnímu exekutorovi.“


Přečtěte si
radulala
18. 4. 2013 • 21:34

 Jak mohla probíhat exekuce když soudní řízení nebylo ukončeno?A nebo proč exekuce nebyla pozastavena ? Nějak to nepobiram!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.