Podivná pohřební služba: Nebožtíky vozí po Česku a účtuje to pozůstalým! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Podivná pohřební služba: Nebožtíky vozí po Česku a účtuje to pozůstalým!

Ředitelka krematoria Kateřina Vrbová.
Ředitelka krematoria Kateřina Vrbová. (Foto Aha! – Marek Hofman)

Je to pohřební služba, nebo cestovní kancelář pro nebožtíky? Lidé v Českých Budějovicích si stěžují na praktiky soukromé firmy Memory, která jejich zemřelé příbuzné vozí ke zpopelnění do jiných jihočeských měst, což se pozůstalým prodraží. Přitom v krajském městě je krematorium s novou pecí.

Na praktiky soukromých »havranů« poukázala také ředitelka českobudějovických Pohřebních služeb města a krematoria Kateřina Vrbová. „Klientům tvrdí, že musí vozit mrtvé do Tábora, protože v Budějovicích je odstávka, což je lež,“ říká Vrbová.

Na vše se přišlo díky pozůstalým, kteří se divili, proč není urna s ostatky k vyzvednutí v Budějovicích, ale v Táboře, a proč se zesnulými najezdí pohřební služba desítky kilometrů. „Pohřbívala jsem manžela. Měli jsme obřad v Budějovicích, ale nikdo mi neřekl, že manžela povezou někam jinam. A když jsem si logicky šla do budějovického krematoria vyzvednout urnu, zjistila jsem, že tam není,“ řekla paní Marie, která si nepřála uvést celé své jméno.

„Považuji tohle jednání za neetické a nemístné. Chci varovat všechny případné pozůstalé, aby si dobře zjistili, co komu a za co platí, a aby se informovali, co se s jejich blízkými po pohřbu děje,“ dodala Vrbová.
Zástupkyně Pohřební služby Memory se k případu nechtěla vyjadřovat. Do telefonu uvedla, že o ničem neví.

Krematorium v Českých Budějovicích.

Autor:  hof

Přečtěte si
rezacek
24. 4. 2014 • 15:45

Nechci se do toho plést, ale pouze poznámka k bodu 6: nemáte pravdu, po obřadu v Praze-Motole jsem se hned dozvěděl, kdy (cca za dva pracovní dny) si mám urnu vyzvednout V KREMATORIU. A myslím, že ve Strašnicích je to totéž. A připadá mi to i logické.

midimi
24. 4. 2013 • 16:05

Dobrý den, je mi líto, že byl deník AHA zneužit pomstychtivostí osoby, která na PS Memory přenáší své osobní problémy a snaží se takto své nekalé jednání zamaskovat. Navíc mne mrzí, že si toto lživé tvrzení AHA neověřil. Uvedu na pouze bodově skutečnosti – vlastní názory, případné ověření si těchto bodů nechám na čtenářích, případně na AHA. 1) PS Memory má majitele, ne majitelku - toho ani nikoho jiného zodpovědného za tuto pohřební službu nikdo ohledně komentáře ke článku nekontaktoval. 2) Situace která nastala ohledně rozporu v informacích o odstávce pece v Č.B. nastala v březnu r. 2011 a i v té době neměla PS Memory žádný důvod (kromě snahy ušetřit pro pozůstalé prostředky) proč preferovat kremaci v Táboře 3) Paní Marie která tvrdí že měla obřad v Č.B. neexistuje – není osoba (objednavatel pohřbu), která by měla obřad v Č.B. a nevěděla o tom že kremace proběhne jinde. Zákazník má vždy na výběr, které místo kremace si zvolí. PS Memory nemá žádný finanční zájem na výběru toho či onoho krematoria, tato volba je jen na pozůstalých. 4) pozůstalý v žádném případě a nikdy nehradí případnou přepravu do Tábora. 5) finanční rozdíl mezi kremací v č.b. a v Táboře je dvojnásobný ve prospěch krematoria v Táboře a tento celý rozdíl se celý projeví ve výsledné ceně pro pozůstalé. 6) jediné Č.B. krematorium z 27 v České republice prohlašuje, že je běžné, vyzvedávat si urnu v krematoriu. Dle zákona o pohřebnictví je však krematorium povinno vyzvat a vydat urnu tomu kdo u něj objedná pohřbení (kremaci) a toto je vždy pohřební služba která ji následně předá pozůstalým. 7) a samozřejmě PS Memory nemá žádné pohledávky po splatnosti ve vztahu s krematoriem v Č.B. (tato poznámka se vztahuje k nejapnému pokusu v diskuzi) Pro jakýkoliv dotaz kontaktujte např. i bezplatnou informační linku 800 66 66 88

ivkanatka
16. 4. 2013 • 10:57

 A taky prý dluží krematoriu v Č. Budějovicích za pohřby, ač peníze od klientů - pozůstalých, vybrali !!! Takhle se podvádí.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.