Snímky znásilnění kolovaly po škole: Zoufalá oběť (†17) se oběsila! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Snímky znásilnění kolovaly po škole: Zoufalá oběť (†17) se oběsila!

Rehtaeh Parsonsová
Rehtaeh Parsonsová (ČTK/AP, Facebook, ara)

Stovky mladých lidí se včera v ulicích kanadského Halifaxu loučily s obětí znásilnění, která se pod náporem šikany pachatelů oběsila. Veřejnost teď volá po přísném trestu pro násilníky.

Čin se stal už před 17 měsíci, kdy bylo Rehtaeh Parsonsové pouhých patnáct let. Tehdy ji znásilnila čveřice spolužáků (14 až 17 let). Ale místo výčitek svědomí dívku dál pronásledovali a nakonec nechali fotografie znásilnění kolovat po škole. Nešťastná dívka se pak ze zoufalství oběsila. Částečně i proto, že policie za skoro rok a půl nevznesla v případu vůbec žádné obvinění. Pachatelé se přitom činem veřejně chlubili! A nenávist některých šla až za hrob.

„Byla to děvka a zasloužila si smrt,“ napsal anonymní autor na internetu. Právě ten se jako zdroj šikany stal terčem všeobecné kritiky. Díky internetu totiž násilníci mohli oběti hrozit, i když se s rodinou přestěhovala. Po pár dnech si všichni mysleli, že spí s každým a noví spolužáci od ní na potkání chtěli sex. „Už mě někdo zabijte, sama to nezvládnu,“ napsala Rehtaeh pád týdnů před smrtí. Nakonec to bohužel dokázala a zabila se.

Kamarádi včera vzpomínali na spolužačku, která spáchala sebevraždu.

Autor:  pk

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.