Goriláček Nuru: Nechci kašičku, 
už koušu mrkvičku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Goriláček Nuru: Nechci kašičku, 
už koušu mrkvičku!

Když se mládě usměje, jeho čtyři chlouby jsou hned vidět.
Když se mládě usměje, jeho čtyři chlouby jsou hned vidět. (Foto pro Aha! – Lucie Štěpničková, Tomáš Adamec)

Velkou radost dělá chovatelům v pražské zoo nejmladší člen gorilí rodiny Nuru (3,5 měsíce). Začaly mu totiž růst zuby! Už má čtyři a začíná zkoušet, co všechno s nimi ukousne. Nejčastěji ale zatím jen »ožvykuje« zbytky padající jeho mámě Kijivě při krmení!

Velkou radost dělá chovatelům v pražské zoo nejmladší člen gorilí rodiny Nuru (3,5 měsíce). Začaly mu totiž růst zuby! Už má čtyři a zkouší, co všechno jimi ukousne. Nejčastěji ale jen »ožvykuje« zbytky padající mámě Kijivě při krmení!

„V posledních týdnech mu vylezly čtyři zuby a začíná zkoušet jejich využití. Minulý týden jsme ho dokonce viděli, jak odkousl malý kousek cukety,“ říká kurátor primátů Vít Lukáš. Deníku Aha! potvrdil, že na goriláčkovi pozoruje značné pokroky. „Pokouší se o chůzi. Viděli jsme Kijivu, jak ho přidržuje rukou ve vzdálenosti necelého metru od sebe a on udělal tři až čtyři kroky a poté ji objal a šplhal k prsu, aby se od ní napil,“ vypráví Lukáš.

Další novinkou v životě goril je nové přátelství, které vzniká mezi mládětem a starším Kiburim. Ten se ho dotýká, občas si vedle něj lehne či sedne a podpírá mu hlavičku.

Nuru už navázal kontakt i s gorilou Kambou, která mu dělá tetičku. „Včera ráno se naskytl nádherný pohled. Po sedmé ranní seděla Kamba opřená o sklo a měla na sebe nalepeného Kiburiho z jedné a Nuru z druhé strany. Oba dva je objímala,“ uzavřel gorilí táta Vít Lukáš.



Autor:  tho

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.