Poslední sbohem pro Matěje (†8) zavražděného matkou: Kytice s míči na rakvi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Poslední sbohem pro Matěje (†8) zavražděného matkou: Kytice s míči na rakvi!

Matějovu rakev zdobila i kytice s malými fotbalovými míči.
Matějovu rakev zdobila i kytice s malými fotbalovými míči. (Martin Hurda)

Smutek, zoufalství, pláč... A bezmoc. To zažívá táta Roman R. (48), který včera pochoval svého malého syna Matěje (†8), nadějného fotbalistu. Zhrouceného muže museli chvílemi podpírat příbuzní. Chlapce minulý týden v Jesenici u Prahy uškrtila máma Kateřina R. (36), trpící schizofrenií.

Táta, starší brácha Jakub (12), prarodiče, příbuzní a fotbaloví trenéři. Ti všichni přišli dát malému andílkovi poslední sbohem. Jediný, kdo na rozloučení nepřišel, byla Matýskova matka Kateřina R. Ta je od minulého týdne zavřená ve vazební cele kvůli brutální vraždě svého syna, kterého uškrtila kabelem od fénu.

Malou bílou rakev zdobily desítky bílých květin a věnců. Pozůstalí přinesli i kytici ozdobenou míči a klubovou vlajku klubu FC Tempo Praha, za který Matěj hrál. Táta Roman R. smutek ze smrti milovaného syna nedokázal skrýt a cestoubz kostela se rozplakal.


Matějova matka je duševně nemocná. Kvůli schizofrenii se údajně dva měsíce léčila na psychiatrii, docházela na kontroly, brala léky. Ani to ale nepomohlo. „V den, kdy se to stalo, jsem ji dopoledne vezl od psychiatra a pro léky. Večer mi ještě přes esemesky radila, jak mám prát prádlo. Nikdo nečekal, že by se mohlo něco takového stát,“ řekl její přítel Antonín Pressler.
hrozí doživotí

Matce hrozí doživotí

Zavražděného chlapce našla v noci z 2. na 3. dubna v rodinném domě v Jesenici u Prahy babička. Matějův táta okamžitě zavolal záchranáře, ti už ale nemohli pomoci. Matka se k vraždě policistům přiznala. „Jen tam tak stála a divně koukala,“ popsal Roman R., se kterým je žena v rozvodovém řízení. Za vraždu hrozí Kateřině R. až výjimečný trest, nebo doživotí.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.