Stát prodal ČSA Korejcům: Za cenu jednoho fotbalisty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Stát prodal ČSA Korejcům: Za cenu jednoho fotbalisty!

Stát prodal ČSA za hodně malou cenu...
Stát prodal ČSA za hodně malou cenu...  (Profimedia.cz)

Chudá a značně vyžilá nevěsta, která měla o nápadníky nouzi, byla konečně prodána. České aerolinie od včerejška téměř způlky patří Korejcům. Ti českého národního dopravce získali za cenu, za níž by si jinak pořílili luxusní pražský byt, nadějného fotbalistu nebo trochu lepší vrtulník.

Vláda se snaží získat bohatého ženicha pro ČSA už několik let. Teď si konečně může oddechnout – 44procentní podíl akcií si za 68 milionů korun koupila společnost Korean Air. Slibuje si od toho snadnější přístup na trh letecké dopravy v Evropě.

„Je to krok správným směrem,“ řekl při podpisu smlouvy předseda vlády Petr Nečas. Podle něj jsou korejské aerolinie špičkovou společností a těžit z toho může i pražské letiště, které se stane uzlovým bodem pro přestup z Asie.

Ať už dobrý nebo špatný, v každém případě byl Korejec nakonec jediným nápadníkem nevěsty, kterou mnozí připravili o čest a peníze. Ještě v roce 2004 ČSA byly v zisku 320 milionů. To už ale začal úřadovat exministr obrany za ČSSD Jaroslav Tvrdík, který přišel firmu zachránit. Napřesrok se topila ve ztrátě 800 milionů. Aerolinky začaly prodávat letadla a opouštět linky ve prospěch soukromých společností. Až nakonec státní nevěsta ČSA musela být k mání za cenu tří luxusních autíček.



Přečtěte si
janouch62
11. 4. 2013 • 19:19

Těm severním a nebo jižním? Dopadne to stejně jako s Avií.Jenom b...c se dvakrát spálí o stejné kamna

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.