Jednodenní štěně kňučelo na nádraží: Přežilo díky náhradní mámě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Jednodenní štěně kňučelo na nádraží: Přežilo díky náhradní mámě!

Tak si mě prohlédni, a honem mě dej k mámě.
Tak si mě prohlédni, a honem mě dej k mámě. (MP Praha)

Tomu se říká psí život. První den na světě a už malé štěně o jednu mámu přišlo a druhou našlo. Ještě neotevřelo oči a již zůstalo opuštěné uprostřed shonu na Hlavním nádraží v Praze.

Jednodenní pejsek se tam v úterý odpoledne ze všech sil snažil domoci jídla, tepla a bezpečí. Jeho život visel na vlásku. Nová šance ale přišla. Žena, která psí miminko našla, ho předala Útulku pro opuštěná zvířata městské policie. Kňučící novorozeně vážilo 30 gramů a mělo velké štěstí. Do útulku se totiž počátkem dubna dostala fenka, která tam porodila dvě zdravá štěňata – ideální náhradní maminka.

„Po několikahodinovém přemlouvání, kdy ošetřovatelé dohlíželi, aby fenka adoptivní štěně nenapadla a přijala ho za své, se podařilo pejska přiložit ke struku. Začal s chutí sát mateřské mléko,“ popsala záchrannou akci mluvčí strážníků Jana Přikrylová. Fenka se zklidnila a malého přijala ke svým vlastním. O tom, zda psí nemluvně přežije, rozhodnou následující dva až tři dny.

„Zatím se to vyvíjí dobře. Náhradní máma ho myje a stará se o něj,“ dodává mluvčí. Hafík se má prý k světu, dokonce odstrkuje své nevlastní sourozence, kteří jsou o třetinu menší než on.



Přečtěte si
mazd
12. 4. 2013 • 10:29

 štěně je jistě rekord...

jizerka47
12. 4. 2013 • 08:28

 Ten,kdo toto udelal,at se mu to vrati,fuj,fuj.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.