Autobus s dětmi vylétl z dálnice: Dívka si srazila vaz! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Autobus s dětmi vylétl z dálnice: Dívka si srazila vaz!

Příčinu nehody policie vyšetřuje, zatím nelze vyloučit, že řidič za volantem usnul.
Příčinu nehody policie vyšetřuje, zatím nelze vyloučit, že řidič za volantem usnul. (David Malík, Zbyněk Schnapka)

Smrt, bolest a slzy – tak skončil výlet francouzských studentů ve věku od 13 do 17 let do Prahy. Tragická nehoda je zastavila u Rokycan. Jejich autobus vylétl včera kolem půl sedmé ráno z dálnice D5 a narzail do protisvahu.

Jedna dívka (†16) na místě zemřela. Patrně si při nárazu zlomila vaz. V autobusu jelo 36 žáků víceletého gymnázia Notre-Dame v Remeši, čtyři dospělí a dva řidiči. Čtyři lidé měli otevřené zlomeniny s podezřením na vnitřní poranění. Zdravotníci 29 dětí ošetřili na místě. Šlo o zlomené nosy, zhmožděniny a řezné rány v obličeji. „Sedm sanitek a tři vrtulníky převezly do nemocnic 12 lidí,“ řekla mluvčí záchranky Lenka Ptáčková.

Příčiny nehody policie vyšetřuje a žádá svědky, aby se ozvali na linku 158. Jednou z verzí je mikrospánek řidiče. „Autobus vyjel na rokycanském exitu z dálnice, proletěl okolo svodidel a sjel na silnici, která vede pod dálnicí z Rokycan na Litohlavy. Tam narazil do protisvahu,“ popsala nehodu Pavla Jakoubková, mluvčí hasičů Plzeňského kraje. Ti, kteří vyvázli bez zranění, našli azyl v 31. základní škole v Plzni. Tam čekají na autobus, který je odveze domů.



Autor:  vet

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.