Nešťastná Eliška Miksová: Půjčila si 15 tisíc, platit má 90 tisíc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Nešťastná Eliška Miksová: Půjčila si 15 tisíc, platit má 90 tisíc!

Eliška Miksová ukazuje kopii podivné směnky na téměř 60 tisíc korun.
Eliška Miksová ukazuje kopii podivné směnky na téměř 60 tisíc korun. (Ondřej Požár)

Elišku Miksovou (61) z Brna loni v únoru srazilo auto, přestala vydělávat a potřebovala peníze. Půjčila si proto 15 tisíc korun. Firmě, která jí půjčku poskytla, však musela vrátit víc než jednou tolik – tedy přes třicet tisíc korun! Nyní chce před lichváři varovat.

Po úrazu skončila v nemocnici a peníze nutně potřebovala. „Tak jsem si u firmy GWR Group loni v březnu půjčila patnáct tisíc korun. Peníze mi vyplatili v hotovosti před mým kamarádem, který mi dělá ručitele. Podle ústní dohody jsem měla do letošního června vrátit 30 tisíc, tedy úrok sto procent!“ vypráví Miksová.

Tu však zarazilo, že smlouvu o půjčce dostala až po měsíci a zněla na třicet tisíc! Půjčku řádně splácela první dva měsíce, a to 1875 korun měsíčně. „Pak už to bylo kvůli nízké nemocenské špatné, přesto jsem dluh splácela aspoň po tisícovkách,“ tvrdí seniorka.

Firma však podala na jejího ručitele exekuční žalobu. „Exekuce byla loni v prosinci řádně uhrazena. Zaplatila jsem skoro jednatřicet tisíc! S dluhem mi pomohli příbuzní ze zahraničí,“ vysvětlila Miksová.

I když exekutor v prosinci exekuci zrušil a letos v lednu ji zcela ukončil, podala firma GWR Group loni 3. prosince k soudu exekuční rozkaz na 59 962 korun! Jednatel společnosti Radek Šmarda se k věci nevyjádřil, jeho mobil byl včera nedostupný.

„Firma se mnou přestala komunikovat. Navíc je podezřelé, že se na směnce na 59 962 Kč objevil podpis ručitele, který však žádnou takovou směnku nepodepsal! Spor bude začátkem května řešit soud,“ uvedla důchodkyně. Ta by proto chtěla před podivnými praktikami varovat i další lidi, kteří by měli zájem o rychlou hotovostní půjčku.


Přečtěte si
argido
9. 4. 2013 • 17:31

Každý není tak chytrý jako rentierskej....Jenom aby na něj taky nedošlo...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.