Neuvěřitelný příběh jednoho ukradeného auta: Zloděj okradl zloděje! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Neuvěřitelný příběh jednoho ukradeného auta: Zloděj okradl zloděje!

Fotografie
Fotografie (internal)

Zní to neuvěřitelně, ale je to tak: Zloděj okradl zloděje! Nejdřív Němec (51) ukradl ve své zemi auto a pak ho půjčil ho českému známému (31), ale ten mu už vůz nevrátil. Oba dva policisté zadrželi. Kuriózní případ teď řeší karlovarští policisté a jejich kolegové z Německa.

Němec půjčil v Karlových Varech kradený vůz Opel Corsa známému z Chodova na Sokolovsku. „Dal mu klíčky od auta, aby v něm mohl přespat. Muž slíbil, že klíčky i auto druhý den vrátí,“ popisuje začátek zamotaného příběhu policejní mluvčí Pavel Valenta. Jenže muž auto nevrátil, odjel s ním pryč a slehla se po něm zem.

Policisté jeho i auto hledali rok. Nakonec měli štěstí. „U obce Útvina zastavila hlídka řidiče (19) Opelu Corsa. Mladík byl překvapený, když mu sdělili, že vůz je kradený. Tvrdil jim, že auto řádně koupil,“ říká Valenta. O vůz přesto přišel a ten skončil na policejním parkovišti.

Oba muže zatkli

„Vyšetřovatel zjistil, že auto ukradl v Kolíně nad Rýnem jedenapadesátiletý cizinec, který v Karlových Varech policii nahlásil, že mu vůz zmizel,“ vysvětluje Valenta. Mezitím policisté vrátili kradený vůz do Německa jeho právoplatnému majiteli (37) a zatkli muže z Chodova, který vůz v Karlových Varech Němci sebral. A obvinili ho ze zpronevěry.

Kdo ale bude potrestán?

„Oba dva. Němec, který vůz v Kolíně nad Rýnem ukradl, se bude v Německu zpovídat z krádeže. Muž z Chodova, který auto cizinci v Karlových Varech nevrátil, stane před soudem kvůli zpronevěře,“ vysvětlil soudce Miroslav Vagant.
A nejvíc nakonec prodělal mladík, který auto v dobré víře koupil!



Autor:  zb

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.