Švec bezdomovec Luděk Mikuláš: Na WC chodí do obchodního domu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Švec bezdomovec Luděk Mikuláš: Na WC chodí do obchodního domu!

Sympatický Luděk Mikuláš nemá o zakázky nouzi a věří, že se z dluhů dostane sám.
Sympatický Luděk Mikuláš nemá o zakázky nouzi a věří, že se z dluhů dostane sám. (Helena Lacinová)

Je bezdomovcem, a to nikoli obyčejným. Rozvedený švec Luděk Mikuláš (55) ze Sokolova přišel o domov, adresu má na radnici, chodí na záchod do obchodního domu a sprchuje se v městských lázních, přesto živnost na hřebík nepověsil. Boty opravuje dál.

K poznání, že si za svá špatná rozhodnutí může sám a také sám je musí napravit, dospěl po uši zadlužený švec až když mu nebyl nikdo ochoten pomoci. Má dluhy u nebankovních firem, telefonních operátorů i na zdravotním pojištění.

O příspěvek žádal známé osobnosti a nadace. „Michal Kocáb a Michal Horáček, ti mi neodpověděli vůbec. Ostatní, že jim je to líto, ale pomoci mi nemohou,“ popsal odevzdaně muž.

Svým příběhem chce varovat ostatní. „Nejednejte zbrkle, přemýšlejte,“ radí. Za své nejvíc unáhlené rozhodnutí považuje prodej garsonky. Za část peněz koupil obuvnický stroj, část investoval do zvelebení pronajatého bytu a část poslal nedočkavým věřitelům. Při stěhování těžkého stroje si však hnul páteří.

„Nebyl jsem schopen kvůli bolesti v zádech podávat stejný výkon jako dřív a tržby klesly. S tím jsem nepočítal,“ poznamenal. Neměl proto na placení nájmu v bytě a musel se odstěhovat. Na ubytovně města mu to nevyhovovalo, a tak osmý měsíc bydlí v buňce, kde také spravuje boty.
„Na záchod chodím do nedalekého Kauflandu. Malou hygienu provádím v buňce a v sobotu se chodím sprchovat do lázní,“ popsal svůj nynější způsob života. Nestěžuje si však. „Ze dna se snažím dostat sám,“ je odhodlán živnostník.



Přečtěte si
vykutalena.vdova
10. 4. 2013 • 13:51

 Hm nedávno dávali Reportérech nebo kde to bylo o bezdomovcích co bydleli v zemlajnce a taky chodili do práce...Za chvíli se toho chytí ti všiváci nahoře, že není důležitý, že člověk nemá kam hlavu složit, ale má být rád, že může chodit do práce a občas dělat i zadáčo...

zadnice
10. 4. 2013 • 10:16

Dávejte k němu do opravy boty, on vám je levně a dobře opraví, tím ho podpoříme, aby se z toho srabu dostal!!! Buňka je(podle obrázku) u autobusové zastávky Těšovice. Nic jiného než dostatek práce mu nepomůže.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.