Nejlepší kuchařka světa? Italka ze zapadákova! +RECEPT
Když si Italka Nadia Santini před 40 lety brala svého manžela, uměla vařit jen pro rodinu. A teď byla prestižním britským časopisem Restaurant vyhlášena nejlepší šéfkuchařkou na světě.
Za jejím úspěchem stojí překvapivě tchyně. Předala jí svoje tajemství, aby mohla pracovat v rodinné restauraci, která byla založena už v roce 1925. Podnik Dal Pescatore je teď vyhlášeným cílem všech gurmánů, byť stojí v zapadlé vesničce Runate mezi Brecií a Parmou. Ale co na tom, když se na dveřích podniku skví tři michelinské hvězdy, tedy odznak světové kvality.
A co Nadia vaří? Tradiční italské speciality jako tortellini nebo ravioli, které ozvláštňuje moderní úpravou.
Recept na penne á la Nadia Santini
Potřebujete
500 g celozrnných penne těstovin nebo špaget • 1 velkou cibuli • 2 stroužky česneku • 700 g tomatové šťávy¨ • pepř • sůl • olivový olej • vodu
Postup
Začněte v jedné pánvi vařit vodu. Nakrájejte cibuli a česnek. Připravte si druhou pánev, přidejte do ní 4 lžíce oleje a smažte cibuli na mírném ohni. Až cibule zesklovatí, přidejte tomatovou šťávu a opět vařte na mírném ohni. Přidejte půlku stroužku česneku, sůl a sklenici vody, pokud je potřeba.
Až se začne v první pánvi vařit voda, přidejte těstoviny, ale vařte je pouze půlku doporučené doby. Pak je vyberte, zceďte a na zbývají čas je dejte vařit spolu s tomatovou omáčkou. Můžete vařit o 1-2 minuty déle. Nakonec přidejte zbytek česneku a podle chuti přidejte pepř a sůl.