Nejlepší kuchařka světa? Italka ze zapadákova! +RECEPT | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Nejlepší kuchařka světa? Italka ze zapadákova! +RECEPT

Nadia ve svém království.
Nadia ve svém království. (Reuters)

Když si Italka Nadia Santini před 40 lety brala svého manžela, uměla vařit jen pro rodinu. A teď byla prestižním britským časopisem Restaurant vyhlášena nejlepší šéfkuchařkou na světě.

Za jejím úspěchem stojí překvapivě tchyně. Předala jí svoje tajemství, aby mohla pracovat v rodinné restauraci, která byla založena už v roce 1925. Podnik Dal Pescatore je teď vyhlášeným cílem všech gurmánů, byť stojí v zapadlé vesničce Runate mezi Brecií a Parmou. Ale co na tom, když se na dveřích podniku skví tři michelinské hvězdy, tedy odznak světové kvality.

A co Nadia vaří? Tradiční italské speciality jako tortellini nebo ravioli, které ozvláštňuje moderní úpravou.

Recept na penne á la Nadia Santini

Potřebujete

500 g celozrnných penne těstovin nebo špaget • 1 velkou cibuli • 2 stroužky česneku • 700 g tomatové šťávy¨ • pepř • sůl • olivový olej • vodu

Postup

Začněte v jedné pánvi vařit vodu. Nakrájejte cibuli a česnek. Připravte si druhou pánev, přidejte do ní 4 lžíce oleje a smažte cibuli na mírném ohni. Až cibule zesklovatí, přidejte tomatovou šťávu a opět vařte na mírném ohni. Přidejte půlku stroužku česneku, sůl a sklenici vody, pokud je potřeba.

Až se začne v první pánvi vařit voda, přidejte těstoviny, ale vařte je pouze půlku doporučené doby. Pak je vyberte, zceďte a na zbývají čas je dejte vařit spolu s tomatovou omáčkou. Můžete vařit o 1-2 minuty déle. Nakonec přidejte zbytek česneku a podle chuti přidejte pepř a sůl.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.