Odvážná Bohumila (70): Měl pistoli a já koště... A vyhrála jsem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Odvážná Bohumila (70): Měl pistoli a já koště... A vyhrála jsem!

Bohumila Albrechtová ukazuje, jak na lupiče nastoupila s koštětem.
Bohumila Albrechtová ukazuje, jak na lupiče nastoupila s koštětem. (Foto Aha! – Jana Ulrichová)

Pořádnou dávku odvahy má trafikantka Bohumila Albrechtová (70) z České Lípy. Přesně v den jejích kulatin ji přepadl ozbrojený lupič. Mladíka s kuklou na hlavě, který do okénka jejího stánku nahlédl se zbraní v ruce, zahnala koštětem.

„Četla jsem si noviny. On si stoupl před okénko, já zvedla hlavu a viděla pistoli. Mířil přímo na mě. Na hlavě měl černou kuklu, byla to asi čepice stažená přes obličej, do které měl udělané díry na oči. Huhňal, že chce peníze,“ popsala vitální seniorka. Přiznala, že v první chvíli jí zatrnulo.

Byl to ale jen mžik, vzápětí ji ovládly úplně jiné emoce. Dostala ukrutnou zlost. „Začala jsem mu nadávat. Nijak jsem ho nešetřila. Když viděl, že se nebojím, zeptal se, jestli to má zmáčknout,“ vylíčila. Hrozbu prý opakoval dokonce dvakrát. To důchodkyni, která je za pultem obchodu celý život, namíchlo. Sáhla za sebe, popadla koště a vyběhla s ním před stánek na lupiče.

Ten na nic nečekal a dal se na útěk. „Byl to mladý kluk, utíkal jak zajíc. Viděla jsem, jak mizí za domy,“ upřesnila s tím, že to celé trvalo dvě, maximálně tři minuty.

Teprve večer doma si pořádně uvědomila, co se stalo a jak to mohlo skončit. „Měla jsem zrovna ten den 70. narozeniny. Došlo mi, že místo na oslavu mohli moji blízcí přijet na pohřeb,“ řekla Bohumila Albrechtová. Přesto tvrdí, že kdyby se do podobné situace dostala znovu, jednala by stejně. „Tohle přece nejde tolerovat,“ dodala rázně.



Přečtěte si
janouch62
4. 4. 2013 • 19:36

..tam na něj taky bába vyrukovala se smetákem

jity
4. 4. 2013 • 13:04

babča riskovala život. Pár korun za to nestojí, ale když už našla tu odvahu, tak je škoda, že se jí nepodařilo ho pořádně přetáhnout tím koštětem.

nofar
4. 4. 2013 • 12:15

Vivat odvazna babca. Tak se na ne musi.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.