Kmotři se spojili! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Kmotři se spojili!

Kmotři vždycky drží pospolu (na snímku zády zleva Novák, třetí zleva Oulický.
Kmotři vždycky drží pospolu (na snímku zády zleva Novák, třetí zleva Oulický. (Foto Aha! – Helena Lacinová, ara)

Měl politický vliv a miliony na účtech. Od úterka Alexandr Novák (57) sedí za mřížemi a nemůže skoro nic. O jeho majetek bude ale zřejmě i dál dobře postaráno. Jak totiž zjistilo Aha!, část polí a luk, které si nakoupil, spoluvlastní s dalším regionálním kmotrem Patrikem Oulickým (43).

Novák i Oulický bývali vždycky spojováni. Ať už politikou (oba dříve byli členy ODS), kontroverzním podnikáním, nebo svou okázalostí. Teď se ale ukazuje, že je pojí ještě něco víc. Před dvěma lety si nakoupili 50 hektarů pozemků na Lounsku a Ústecku. Převážně jde o ornou půdu, ale těžko si představit, že by na ní chtěli hospodařit… Oulický nekomunikuje a Novák si odpykává čtyřletý trest za přijetí úplatku 40 milionů. Do basy ho urychleně šoupli proto, že si chtěl pořídit nemovitost v USA a hrozilo nebezpečí, že zmizí.

To se to utrácí

Exsenátor Novák ovšem nevlastní jen pole a louky s Oulickým. Sám na sebe měl před dvěma lety napsaných 200 ha pozemků, domy a další nemovitosti na severu Čech za 28 milionů korun. Loni a předloni si však ještě nějaké přikoupil, takže lze odhadovat, že už investoval přes třicet milionů. Další desítky milionů pak bezesporu »nasypal« do vily, v níž žije. I když toto luxusní panství nad Chomutovem, kterému místní neřeknou jinak než Orlí hnízdo, mu oficiálně nepatří. Je totiž napsané na společnost, kde dříve působil.

Kmotr hospodářem

O společný kmotří majetek teď bude patrně pečovat Patrik Oulický, přezdívaný Páťa. O tom, že se postarat umí, svědčí i to, že si část svého luxusního sídla v chráněné krajinné oblasti České středohoří postavil beztrestně načerno. Úřady mu vše dodatečně zlegalizovaly.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.