Kamioňák David D. ubodal těhotnou přítelkyni! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Kamioňák David D. ubodal těhotnou přítelkyni!

Zavražděná Katka P.
Zavražděná Katka P. (Foto Aha! – Jitka Pecharová, Facebook)

„Kdyby mi Kačenku nezabil, za dva týdny bych byla babičkou,“ vzlykala včera u hradeckého krajského soudu matka zavražděné Katky P. (†20). Dívku v Jablonném nad Orlicí v záchvatu vzteku a žárlivosti loni v září ubodal 22 ranami nožem její přítel David D. (35). Pak se chtěl zabít, vyskočil z okna a ochrnul.

Agresivní muž neměl odvahu k soudu přijít, požádal, aby proces proběhl bez něj. „Mám přeraženou páteř s nenávratným poškozením míchy,“ napsal soudu David D., který je od hrudníku dolů nehybný.

S Katkou se znali osm let, loni od dubna spolu řidič kamionu a dělnice začali žít, ale už v létě přišly partnerské neshody. Hádali se. Muž na dívku žárlil. Vadilo mu, že za ní chodili kamarádi, když byl na cestách. Na konci srpna, kdy mu řekla, že je těhotná, nevěřil, že dítě čeká s ním. Katka si také stěžovala, že ji bil. „Ukázala mi kus zubu, který se jí ulomil, jak ji jednu lískl,“ popisovala Katčina maminka.

V září se Katka rozhodla vztah ukončit. Plánovala, že opustí pronajatý byt v Jablonném a vrátí se domů na Bruntálsko. S tím se nechtěl David D. smířit. „Přišel jsem za Katkou do kuchyně a zatřásl s ní. Když se otočila, měla v ruce nůž a píchla mě pod prso. Upadl jsem, a víc si nepamatuju,“ popsal osudný den v přípravném řízení David D. policistům. Na jeho těle lékař našel pouze drobné povrchové škrábnutí, Petře ale zasadil 22 bodných ran nožem s 15centimetrovým ostřím. Poté se pokusil o sebevraždu. Hrozí mu až výjimečný trest.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.