VIDEO Majitel dvou čistokrevných fenek ohaře vážně onemocněl: Dafne a Darja zůstaly »na ocet«! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

VIDEO Majitel dvou čistokrevných fenek ohaře vážně onemocněl: Dafne a Darja zůstaly »na ocet«!

Darja a Dafne jsou skvělé společnicemi pro člověka, který jim dopřeje dostatek pohybu a pracovního vyžití.
Darja a Dafne jsou skvělé společnicemi pro člověka, který jim dopřeje dostatek pohybu a pracovního vyžití. (utulek-kralupy.estranky.cz)

Ohařky Dafne a Darja měly být chloubou chovu. Holky se povedly a páníček pečlivě vybíral, komu je svěří. Zájemce tak dlouho odmítal, až mu obě zůstaly »na ocet«. Teď je jim osm let a jsou bez domova.

Majitel vážně onemocněl a čistokrevné psí kamrádky skončily v útulku v Kralupech nad Vltavou. Bez loveckého výcviku už ohařky pro myslivce ztratily půvab. Holky marně touží po vlastním domově.

„Byly zvyklé žít ve svém pokoji v bytě, odkud si mohly vyběhnout na zahrádku. Problém ale nemají ani s pobytem v kotci. Jsou mírumilovné k ostatním psům,“ říká vedoucí útulku Monika Kolková.

Jiná domácí zvířata – králíci, slepice, kočky v nich ale probouzejí lovecké vášně. Jejich soužití by bylo problematické. S lidmi se mazlí, jsou velmi inteligentní, učenlivé, přátelské k dětem a maximálně věrné svému páníčkovi.

Máte-li o fenky zájem, volejte na telefon útulku: 775 105 275 nebo 723 411 225.

Autor:  vet

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.