Od 1. dubna se změnilo české zdravotnictví: Podívejte se, jak a v čem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Od 1. dubna se změnilo české zdravotnictví: Podívejte se, jak a v čem!

Marihuana bude dostupná i v lékárnách.
Marihuana bude dostupná i v lékárnách. (Profimedia.cz)

Tohle není opožděný apríl! Od 1. dubna se zásadně mění fungování českého zdravotnictví a ministr Leoš Heger (TOP 09) si dokonce posvítil na několik nenáviděných a nepraktických opatření. Jak to všechno bude?

Více dárců orgánů

Novela transplantačního zákona umožní, aby orgány pacientů z ciziny, kteří však zemřeli na území České republiky, mohli dostat čeští čekatelé na transplantaci.

Tráva za pultem

V lékárně si budou moci opatřit marihuanu pacienti se závažnými onemocněními. Ač to ale zákon umožňuje už nyní, je potřeba najít dodavatele. Trávu si tak u lékárníka koupíme až tak za dva měsíce.

Potrat v pilulce

Pilulka RU-486, která vyvolá potrat, je nyní registrovaná pro české pacientky. Je levnější a šetrnější, než operační zákrok. Nebude však volně prodejná.

Konec podpisů, konec prohlídek

Už po vás nebudou doktoři chtít podpis partnera, který znamená souhlas s léčbou dítěte. Také se ruší vstupní lékařské prohlídky pro všechny brigádníky, povinnost zůstane jen těm s rizikovější prací.

Leoš Heger

Přečtěte si
zadnice
2. 4. 2013 • 10:14

Tráva opět BYZNYS pro někoho, pro léčbu pacientů je třeba si vzít úvěr u banky!!!!!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.